Banii impărţiţi după culoarea politică

• publicat la: 27 februarie 2012
Banii impărţiţi după culoarea politică

In cadrul unei conferinte de presa susţinută vineri, 24 februarie, la sediul PNL Satu Mare, de către Adrian Stef, preşedintele Organizatiei Municipale PNL Satu Mare, alături de membrii PNL, primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma, şi primarul comunei Crucişor, Florinel Andreica, s-a discutat modul discriminator in care sunt alocaţi banii de către Guvern.

Acestia au sustinut faptul că banii destinati pentru reabilitarea si repararea drumurilor judeţene dar si cuprinderea selectivă a anumitor tronsoare de drum in cadrul Programului national de Dezvoltare a Infrastructurii, sunt alocaţi in functie de culoarea politică a primarului care conduce localitatea care a scris proiectul.

Conferinţa a fost condusă de către presedintele PNL Satu Mare, Adrian Stef care a declarat faptul că in continuare ţara este condusă de către Guvernul Boc, care nu s-a dizolvat si guvernează din penumbră, aceştia favorizând in continuare firmele portocalii si primarii PDL.

Ovidiu Duma a prezentat cea mai recentă problemă cu care se confrunta primăria si consiliul local Ardud. Aceştia au fost cuprinşi în cadrul a patru proiecte care au fost depuse la Ministerul Dezvoltării in vederea reabilitării drumurilor judetene, din cele patru proiecte nici unul nefiind aprobat. În schimb au fost aprobate proiectele de modernizare a unor străzi din Sanislău, unde primarul este de la PDL, din Micula (UDMR) sau Medieșu Aurit (PDL), unde edilul face parte tot din arcul guvernamental.

În anumite situații au fost cuprinse doar câte un tronson, fiindu-ne dat ca exemplu DJ 195, care leagă orașul Ardud de Viile Satu Mare, Tătărăști, Necopoi, Cărășeu din care s-a aprobat doar traseul Viile Satu Mare – Tătărăști. O alta aberatie a Guvernului este si faptul că prevede alocarea de bani pentru reabilitarea drumurilor din interiorul localitatilor fără a se verifica  dacă putem ajunge până in acele comune. Edilul șef al comunei Crucișor reclamă faptul că în cadrul procedeelor de accesare a fondurilor europene se schimbă regulile în timpul jocului. PNL Satu Mare a lansat un număr de telefon apelabil cu tarif normal la care fiecare sătmărean isi poate exprima opinia. Numărul de telefon este 0361-800.444.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu