Cătălin Predoiu, premier interimar

• publicat la: 6 februarie 2012
Cătălin Predoiu, premier interimar

Ministrul Justitiei, Cătălin Predoiu, a fost desemnat premier interimar de către preşedintele Traian Băsescu, după ce Emil Boc a anunţat luni că a depus mandatul intregului Guvern.

„Presedintele României, Traian Basescu, a luat act de demisia premierului Emil Boc si, in temeiul articolelor 94 lit. (c), 100 alin. (1), 106 si 107 alin (3) din Constitutia României republicată, precum si al articolelor 5 si 9 alin (1) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului României si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, a semnat Decretul de numire a domnului Cătălin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pentru a indeplini atributiile primului-ministru, pana la formarea noului Guvern”, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Cătălin Predoiu este neafiliat politic, el fiind in Guvern inca de pe vremea Guvernului Tăriceanu. Ministrul Justitiei are o imagine de tehnocrat, fiind apreciat atât in ţară cât si la nivel european.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu