Codul potocaliu de ninsori a intrat in vigoare

• publicat la: 12 februarie 2012
Codul potocaliu de ninsori a intrat in vigoare

Judeţele din sud-vestul ţării au intrat sub cod portocaliu de ninsori abundente dumincă seara, incepând cu ora 18.00 si până luni, la ora 12.00. Codul portocaliu urmează să fie extins luni pentru intreaga regiune sudică a ţării.

In acest interval va ninge abundent in partea de sud si sud-vest a ţării, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafala de până la 55 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada, potrivit informatiilor Administratiei Nationale de Meteorologie.

Judetele vizate sunt Olt, Valcea, Dolj, Gorj, Mehedinti si Caras-Severin. Noul strat de zapada ce se va depune in aceste zone va depasi local 30 de centimetri.

De asemenea, a fost emis cod galben  pentru toate judetele din Muntenia, dar si pentru Galati, Vrancea, Covasna, Timis si Hunedoara, precum si pentru zona de munte a judetelor Brasov si Sibiu. In aceste zone vor avea loc ninsori, iar vantul va sufla cu viteze de pana la 50 de kilometri pe ora, spulberand pe alocuri zapada. Stratul de zapada nou depus va depasi local 15 centimetri.

In intervalul luni, 13 februarie, ora 12.00 – marti, 14 februarie, ora 14.00, codul portocaliu de ninsori abundente va cuprinde si intreaga parte de sud si de sud-est a tarii, respectiv Muntenia, Dobrogea si in sudul Moldovei, iar vantul va sufla in rafale de pana la 70 de kilometri pe ora, in timp ce stratul de zapada depus ar putea depasi local 30 de centimetri.

In plus, pentru aceeasi perioada a fost emis un cod galben de ninsori pentru mai multe judete din estul, centrul si vestul tarii .

sursa ziare.com

Lasati un comentariu