Dr. Oz: 5 superalimente care te feresc de cancer

• publicat la: 9 februarie 2012
Dr. Oz: 5 superalimente care te feresc de cancer

Numeroşi specialişti sunt de părere că alimentaţia joacă un rol esenţial în prevenţia împotriva cancerului. Află de la Dr. Oz şi un specialist în oncologie care sunt cele mai puternice alimente cu rol anticancerigen!

Fiecare dintre noi avem în organism celule canceroase, avertizează Dr. Oz , însă vestea bună este aceea că anumite alimente au capacitatea de a înfometa aceste celule şi de a le împiedica să se dezvolte în tumori maligne.

Iată care sunt aceste alimente analizate de Dr. Oz şi Dr. William W. Li, Preşedintele Fundaţiei Britanice de Angiogeneză:

1. Pătrunjelul te apără de cancerul ovarian

Conţine o substanţă anticancerigenă, numită apigenina, care înfometează celuele canceroase care se dezvoltă la nivelul ovarelor. Este recomandat să consumi zilnic o cană cu pătrunjel mărunţit pe care-l poţi presăra peste salată, orez, omletă, paste, diverse măncăruri sau ciorbe. Un mic truc pentru a păstra proaspete frunzele de pătrunjel: taie din codiţe şi păstrează legătura într-un borcan umplut cu apă, la temperatura camerei. Dacă vrei să-l păstrezi în frigider, pune peste frunze o pungă înainte de a introduce borcanul în frigider.

2. Lămâile verzi te apără de cancerul pulmonar

Lămâile verzi cunoscute şi sub denumirea de „lime” conţin hesperadină, un compus care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase la plămâni. Este recomandat să consumi în fiecare zi câte o jumătate de cană cu zeamă prosapătă de lămâi verzi. Mai poţi să foloseşti sucul de lămâie peste salate, deoarece nu vei mai simţi nevoia să adaugi sare.

3. Caisele te apără de cancerul la stomac

Conţin o substanţă numită quercetină care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase şi reduce riscul de cancer la stomac cu 47%. Este recomandat să consumi 7 caise pe zi şi să le alegi atât proaspete atunci când sunt în sezon, dar şi uscate (dar numai la soare, organice şi care sunt închise la culoare).

4. Fasolea Lima sau untoasă te apără de cancerul la sân

Acest tip de fasole este înrudită cu fasolea albă mare, dar are boabele puţin mai mici. Conţin ingrediente care împiedică alimentarea celulelor canceroase, împiedicându-le să se dezvolte. Potrivit doctorului William W. Li, acest tip de fasole reduce riscul de cancer mamar cu 24%. Este recomandat să consumi câte o cană de fasole pe zi, de preferat sote sau gătită la abur cu puţin ulei de măsline.

5. Ceapa te apără de orice tip de cancer

Conţine o bogăţie de substanţe anticancerigene şi s-au făcut numeroase studii care atestă faptul că ceapa este printre cele mai puternice alimente care ne protejează de această boală. În special ceapa roşie este recunoscută pentru faptul că reduce cu 60% riscul de orice tip de cancer. Reţine că ceapa trebuie consumată în stare crudă, deoarece prin fierbere se distrug substanţele anticancerigene. Este recomandat să consumi zilnic câte o jumătate de ceaşcă de ceapă.

sursa topsanatate

Lasati un comentariu