Erste pregăteşte „marea acaparare“ a BCR

• publicat la: 9 februarie 2012
Erste pregăteşte „marea acaparare“ a BCR

Erste Group, actionarul majoritar al BCR, vrea sa adune de pe piata toate actiunile acestei banci. Banca  austriaca promite un castig de 1.100% pentru actionarii minoritari care isi vor vinde actiunile.

Erste Group Bank (EBS), actionarul majoritar al BCR, propune actionarilor minoritari ai bancii din Romania  un pret de 1,09 lei/titlu. Acestea au o valoare nominala de 0,1 lei/titlu, iar oferta Erste le-ar aduce minoritarilor un castig de 1.100%. Erste vrea sa preia astfel 0,36% din titlurile BCR, pachet pentru care ar urma sa plateasca peste 62 milioane lei (14,3 milioane euro).

Oferta de cumparare este valabila pana pe data de 24 februarie. Actiunea Erste Group se inscrie in cadrul masurilor luate pentru a aduna toate titlurile BCR de pe piata si de a evita complet listarea la bursa , desi contractul de privatizare al bancii romanesti prevedea obligatoriu acest lucru. Oricum, se pare ca listarea nu va mai avea loc niciodata, asa cum de altfel si-a dorit seful Erste, Andreas Treichl. Intrarea pe bursa BCR a fost respinsa de actionari la sfarsitul anului trecut, ca sa puna la adapost Erste de actiuni in instanta.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu