Funeriu nu scapă de dascăli

• publicat la: 8 februarie 2012
Funeriu nu scapă de dascăli

Poate că dascălii vor scăpa în sfârșit de domnul ministru Daniel Funeriu în urma demiterii guvernului. Însă domnul Funeriu nu va scăpa de dascăli. În mod normal dânsul trebuie să dea socoteală în ce privește toate distrugerile, abuzurile și atrocitățile pe care le-a creat cu bună știință sau din inconștiență asupra întregului Sistem de Învățământ.

Dânsul este primul și cel mai mare răspunzător față de aberanta Lege a Învățământului, lege scrisă și postulată în biroul ministrului. Dânsul este răspunzător de haosul și birocrația excesiv creată în Învățământ, datorită vederii înguste și proaste asupra sistemului, și datorită pioșeniei față de dictatorul Băsescu. Tot dânsul este parte în procesul de desființare a dialogului social, a contractelor colective de muncă, și primul vinovat față de reducerile aberante a posturilor din învățământ.

Sindicatul Liber Satu Mare cere socoteală domnului ex ministru pentru atrocitățile și dezastrul creat în Sistemul de Învățământ. Prevedem că această persoană va părăsi România nu peste mult timp. Trebuie să îl oprim să ne părăsească. Dânsul trebuie să rămână în țară, la catedră, pentru a beneficia de sistemul pe care l-a creat dânsul după viziunea domniei sale.

Mai mult decât atât, Sindicatul Liber Satu Mare, împreună cu sindicatele afiliate Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, formulează acțiune în justiție împotriva domnului Petre Daniel Funeriu prin care cerem ca să plătească pierderile bănești suferite de sindicatele din învățământ datorită ordinului aberant de nereținerea a cotizațiilor pe statele de plată.

Domnul ex. ministru Daniel Petre Funeriu. Să nu credeți că lucrurile se termină aici, și că ați scăpat ieftin din toată această treabă. Să nu uitați că aveți agățate de gât și numeroase plângeri penale, datorită ilegalităților și abuzurilor pe care guvernul portocaliu vi le-a tolerat, însă noi nu le tolerăm.

Noi scăpăm de dumneavoastră domnule ex ministru, însă dumneavoastră nu veți scăpa de noi încă ani buni de acum încolo.

Prof. Victor Oprea
președinte SLI Satu Mare

Lasati un comentariu