Infracţiuni pe drumurile publice.Amplasare radare

• publicat la: 28 februarie 2012
Infracţiuni pe drumurile publice.Amplasare radare

Acţiunile poliţiştilor rutieri vizând prevenirea producerii de accidente au continuat şi în cursul zilei trecute, 27 februarie a.c. aplicându-se în jur de 100 de  sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 7.000 lei. A fost reţinut un permis de conducere unui şofer în vârstă de 34 de ani ce a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului.

Poliţiştii Biroului Rutier s-au implicat şi în instruirea elevilor cu privire la obligativitatea respectării normelor de circulaţie pe drumurile publice, participând la orele de curs desfăşurate la 9 şcoli generale din municipiu. În acest context, poliţiştii au adresat recomandări concrete elevilor, prezentând şi cazuri în care tineri au fost răniţi ori chiar şi-au pierdut viaţa în urma unor grave accidente rutiere. De asemenea, au fost efectuate verificări în incinta a 8 ateliere de reparaţii auto şi 8 parcuri auto.

Infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii rutieri aflaţi la datorie pe principalele artere de circulaţie din judeţ au constatat, în timpul exercitării atribuţiilor de supraveghere a traficului, şi comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Spre exemplu, poliţiştii din Negreşti Oaş au oprit pentru control, în cursul zilei trecute, la ora 18.00, pe Strada Victoriei din localitate, autoturismul condus un tânăr de 23 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că şoferul, Ionuţ B., avea permisul de conducere reţinut, în consecinţă întocmindu-se acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea acestui drept.

Tot în cursul serii trecute, în jurul orei 18.00, a fost oprită în trafic şi Letiţia M., de 27 de ani, din Mesteacăn, care conducea autoturismul pe DN 19, în Livada, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. Faţă de conducătoarea auto poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Amplasarea radarelor data de 29 februarie a.c.:

–         DN 1C: Apa – Halmeu

–         DJ 193: Culciu – Pomi

–         DN 19A: Satu Mare – Ardud

–         DN 19: Carei – Petreşti

Municipiul Carei:

  • Strada Agoston
  • Strada Petofi Sandor
  • Strada 1 Decembrie 1918
  • DN 1F: Carei – Urziceni

Municipiul Satu Mare:

  • Strada Botizului
  • Bulevardul Lucian Blaga
  • Bulevardul Unirii
  • Bulevardul Aurel Vlaicu

Lasati un comentariu