Job Shadow, programul internaţional de orientare profesională pentru tineri,la a 10-a ediţie in România

• publicat la: 2 februarie 2012
Job Shadow, programul internaţional de orientare profesională pentru tineri,la a 10-a ediţie in România

2 februarie este ziua când, in intreaga lume, incepe inscrierea elevilor,studentilor si companiilor in job shadowing.

Sute de mii de tineri participanţi la programele Junior Achievement in Statele Unite ale Americii, Europa, Canada, Hong Kong si Japonia se vor inscrie pentru a  petrece o zi din viata lor la locul de muncă pe care si l-ar dori in viitor, pentru a avea o privire asupra provocărilor de la un loc real de munca si a identifica câteva dintre competentele necesare pentru meseria pe care si-o doresc.

Obiectivul programului este de a le oferi tinerilor oportunitatea de a explora si de a intelege diverse optiuni de cariera si să găseascămai usor un raăspuns la intrebarile: „Ce vreau să devin dupa ce termin şcoala? Unde vreau să lucrez? Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”

In România, organizatorii au ales pentru derularea Job Shadow la elevi săptămâna ALTFEL: 2 – 6 aprilie 2012, iar  studentilor, in luna mai le va fi deschisă oportunitatea inscrierii in programul

<http://www.startinternship.ro/>  de internship.

In anul şcolar 2010-2011, in România, peste 9000 de elevi cu vârsta intre 7 si 19 ani din 213 oraşe si localităţi au participat la Job Shadow.

Lasati un comentariu