Miniştrii lui Ungureanu: Udrea, Boagiu şi Oprea rămân; Igaş işi face bagajele – surse

• publicat la: 7 februarie 2012
Miniştrii lui Ungureanu: Udrea, Boagiu şi Oprea rămân; Igaş işi face bagajele – surse

Cătălin Predoiu, Daniel Funeriu, Laszlo Borbely, Kelemen Hunor, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Leonard Orban, Cristian Diaconescu si Gabriel Oprea sunt printre miniştrii care rămân si in viitorul guvern, in discutie fiind mandatele de la Interne, Agricultură, Economie, Finante si Comunicatii.

Liderii PDL s-au intâlnit, luni seara, informal, la sediul central al formatiunii, in pregătirea discutiilor care vor incepe marti cu premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX, luni seara, că principalele schimbări l-ar viza pe Traian Igaş, de la Interne, numele inlocuitorului urmând să fie stabilit. De asemenea, Gheorghe Ialomitianu, de la Finante, ar putea fi inlocuit de Bogdan Drăgoi.

Potrivit surselor citate, de portofoliul lui Igas ar fi interesat si UNPR, mai ales că Gabriel Oprea a detinut functia, pentru o scurtă perioadă, când incă se afla in PSD.

De asemenea, exista voci sonore din PDL, cum ar fi cea a lui Sorin Frunzaverde, care se opun cooptarii Elenei Udrea in viitorul Cabinet Ungureanu. Cu toate acestea, prezenta Elenei Udrea in noul Guvern este foarte posibilă.

Se aude că lupta cea mai grea a dus-o Elena Udrea.  Ministrul Dezvoltării si Turismului n-a inteles că Emil Boc a depus mandatul intregului guvern, si s-ar fi luptat ca o leoaică tânără,să-si păstreze locul, dacă nu s-a putut să avanseze.

Opozitia a fost teribilă, deşi doamna Udrea ar fi atras atentia că in momentul când a afirmat că „populaţia a plătit, mai rămâne să plătească politicienii”, Traian Băsescu nu s-a referit decât la Emil Boc.

Se vehiculează de asemenea, ideea inlocuirii ministrilor Valeriu Tabără, Valerian Vreme si Ion Ariton.
De asemenea, Leonard Orban, Cristian Diaconescu si Gabriel Oprea sunt, in continuare, pe lista membrilor Executivului.

Ungureanu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că va incepe marti dimineata discutiile cu partidele din coalitie in vederea elaborării programului de guvernare si a „identificării formulei optime de cabinet”.

„Guvernul pe care il voi forma are nevoie de sprijin parlamentar ferm, are nevoie de increderea cetatenilor României, are nevoie de o directie care nu poate veni decat dintr-o viziune politica”, a spus el.

El a adaugat că opţiunile sale ideologice au fost intotdeauna de dreapta.

Liderii coalitiei au convenit să inceapă incă de marti dimineata consultările pentru formarea viitorului guvern, astfel incât audierile in Parlament ale noilor ministri să fie incheiate cel tarziu miercuri.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu