Parlamentul se reuneşte pentru validarea lui Teodor Meleşcanu ca director al SIE

• publicat la: 28 februarie 2012
Parlamentul se reuneşte pentru validarea lui Teodor Meleşcanu ca director al SIE
Votul privind numirea lui Meleşcanu la conducerea SIE va avea loc la ora 13.00. USL a anunţat că nu va participa nici la votul în plen.

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, astăzi, în şedinţă comună, pentru a valida propunerea de numire a lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), informează Agerpres.

Meleşcanu va fi audiat, în jurul orei 10.30, în Comisiile pentru apărare din Camera Deputaţilor şi Senat, precum şi în Comisia specială pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SIE.
„Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de preşedintele Traian Băsescu de a numi la conducerea serviciilor de informaţii persoane care fac parte din opoziţia parlamentară, şi nu din majoritate şi că renunţarea la această practică, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluţiei pe viitor a sistemului  politic românesc”, a declarat Meleşcanu, menţionând că, începând de luni, s-a autosuspendat pe o durată nedeterminată din calitatea de membru al PNL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat luni, că va cere excluderea din partid a lui Teodor Meleşcanu.

„Domnul Meleşcanu nu a informat nici BPC, nici pe mine, nici un alt coleg, după ştiinţa mea, pe nimeni. Am primit din partea domnului Meleşcanu azi un fel de cerere, în care ne anunţă că se autosuspendă din PNL. Nu e cazul pentru că voi cere excluderea d-lui Meleşcanu din PNL pentru motive lesne de înţeles”, a afirmat luni Crin Antonescu, la finalul şedinţei USL.

Liderul grupului parlamentar al PNL din Senat, Puiu Haşotti, a declarat luni, că parlamentarii USL nu vor participa la audierea senatorului Teodor Meleşcanu pentru ocuparea funcţie de director al Serviciului de Informaţii Externe.

Pe 8 februarie, preşedintele Traian Băsescu a luat act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a lui Mihai-Răzvan Ungureanu, după ce acesta a fost desemnat premier. Conducerea Serviciului este asigurată de adjunctul directorului SIE, general Silviu Predoiu.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu