Poliţiştii careieni au intervenit în cazul unui scandal public

• publicat la: 27 februarie 2012
Poliţiştii careieni au intervenit în cazul unui scandal public

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 24/25 februarie a.c., în jurul orei 03.00, în apropierea unui local din municipiul Carei, între trei tineri a intervenit un conflict ce a degenerat în exercitare de violenţe şi distrugere de bunuri.

Poliţiştii de siguranţă publică ce au intervenit la faţa locului, au stabilit că iniţial, unul dintre aceşti tineri, Peter T., de 20 de ani, din Carei, a fost agresat de Gheorghe L., de 27 de ani, din Tăşnad, acesta din urmă lovindu-l cu pumnul în faţă. Victima a ripostat, între cei doi având loc un schimb de lovituri, pentru aplanarea conflictului intervenind Ioan K., de 36 de ani, din Carei.

În momentul în care Peter T. şi Ioan K. au urcat în autoturismul proprietatea acestuia din urmă,  cu intenţia de a părăsi locaţia, Gheorghe L., cu o bară metalică a distrus pavilionul şi luneta din spate a maşinii, prejudiciul cauzat ridicându-se la suma de 800 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere.

Acţiunile pentru combaterea braconajului cinegetic continuă

Şi poliţiştii Secţiei 4 Beltiug Poliţie Rurală au organizat în cursul zilei de vineri, 24 februarie a.c., în colaborare cu paznicii de vânătoare din cadrul A.J.V.P.S. Satu Mare, o acţiune în vederea combaterii braconajului cinegetic, intervenind pe Fondul de vânătoare Sătmărel. În acest context a fost depistat Costică M., de 21 de ani, din Terebeşti, însoţit de doi câini ogari şi având asupra sa un iepure.

Având în vedere prevederile legale ce interzic vânătoarea neautorizată şi urmărirea vânatului prin folosirea câinilor ogari, tânărul este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic.

Poliţiştii rutieri la datorie pe principalele artere de circulaţie

Şi la acest final de săptămână poliţiştii rutieri s-au aflat la datorie, acţionând pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi responsabilizarea participanţilor la trafic. În judeţ nu au fost înregistrate accidente în aceste zile, nu au fost persoane rănite, în schimb au existat şoferi ce au rămas fără permise,  au fost sancţionaţi contravenţional sau chiar cercetaţi penal pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Astfel, poliţiştii au sancţionat abaterile constatate  în trafic aplicând 350 de amenzi, în valoare totală de peste 23.000 lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 10 permise de conducere pentru consum de alcool, neprezentare la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversare, depăşirea limitei legale de viteză şi nerespectarea culorii roşii a semaforului.

Pe lângă aceste contravenţii constatate, poliţiştii au mai întocmit şi acte premergătoare începerii urmăririi penale faţă de alţi zece conducători auto, suspectaţi de comiterea unor infracţiuni rutiere.

Spre exemplu, şase conducători auto au fost depistaţi de echipajele rutiere având concentraţii alcoolice plasate peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel încât faptul că au urcat la volan, deşi consumaseră alcool, constituie infracţiune. Etilotestul a evidenţiat concentraţii între 0,47 şi 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, şoferii fiind conduşi de poliţişti la spital pentru recoltare de probe biologice.

Alţi doi tineri de 21 şi 29 de ani, din Seini şi Gherţa Mică, au condus autoturismele, deşi aveau permisele de conducere reţinute, fiind cercetaţi în cadrul unor dosare penale.

Comiterea altei infracţiuni a fost constatată de poliţiştii rutieri din Negreşti Oaş, aceştia oprind pentru control, în timpul unei acţiuni comune cu poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală, autoturismul condus de Marin G., de 38 de ani, din Carei. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul, condus pe DN19, în localitatea Vama, nu era înmatriculat, plăcuţele aplicate fiind expirate. În consecinţă, şoferul este cercetat pentru conducere ape drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Şi poliţiştii Secţiei 7 Carei Poliţie Rurală au oprit pentru control autoturismul condus în localitatea Căuaş, de către Romulus F., de 32 de ani, depistându-se că acesta nu poseda permis de conducere de nicio categorie, conducătorul auto fiind cercetat penal pentru infracţiunea comisă.

Amplasarea radarelor data de 27 februarie a.c.:

–         DN 19: Satu Mare – Ciuperceni – Livada – Vama – Negreşti Oaş

–         DN 1C: Apa – Halmeu

–         DJ 193: Satu Mare – Păuleşti – Culciu – Pomi

–         DN 19A: Satu Mare – Ardud – Supur

–         DN 19: Satu Mare – Carei – Petreşti

Municipiul Carei:

  • Strada Agoston
  • Strada Petofi Sandor
  • Strada 1 Decembrie 1918
  • DN 1F: Carei – Urziceni

Municipiul Satu Mare:

  • Strada Odoreului;
  • Bulevardul Lucian Blaga;
  • Bulevardul Unirii.

Lasati un comentariu