Poliţiştii rutieri la datorie pe principalele artere de circulaţie din judeţ

• publicat la: 9 februarie 2012
Poliţiştii rutieri la datorie pe principalele artere de circulaţie din judeţ

Acţiunile poliţiştilor rutieri menite a responsabiliza participanţii la trafic cu privire la respectarea strictă a normelor de circulaţie pe drumurile publice au continuat şi în cursul zilei trecute, urmărindu-se astfel prevenirea producerii de  evenimente rutiere cu grave consecinţe.

Abaterile constatate în trafic au fost sancţionate cu fermitate de poliţişti, aplicându-se în jur de 300 de amenzi în întreg judeţul, valoarea acestora depăşind 20.000 lei.

La nivelul municipiului Satu Mare, poliţiştii Biroului Rutier au urmărit în acţiunile desfăşurate respectarea normelor Codului Rutier de către biciclişti, căruţaşi, pietoni, fiind aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, alte 31 de amenzi fiind înregistrate pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Au acţionat apoi pe linie de viteză, 12 şoferi depăşind limita legal admisă, iar un conducător auto rămânând fără permis după ce a condus cu 103 km/oră în localitate.  Tot pentru conducere cu viteză peste limita legală au fost sancţionaţi în întreg judeţul alţi 76 de şoferi.

Au mai fost retrase 3 certificate de înmatriculare şi reţinute alte 5 permise de conducere pentru trecere pe culoarea roşie a semaforului, depăşiri neregulamentare, conducere cu o concentraţie de 0,14 mg/l alcool pur în aer expirat şi neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Unele fapte comise în trafic depăşesc sfera contravenţionalului, întrunind elementele constitutive ale unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Este cazul lui Otto M., de 32 de ani, din Ardud, depistat de poliţiştii Serviciului Rutier, în timp ce conducea pe D.N. 19 A un autoturism a cărui autorizaţie de circulaţie provizorie expirase din cursul lunii februarie a  anului trecut.

Şoferul este cercetat de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Amplasarea radarelor în data de 10 februarie a.c.:

–         DN 19: Ciuperceni –– Vama ;

–         DN 1C: Drăguşeni – Halmeu;

–         DJ 193: Păuleşti – Culciu ;

–         DN 19A: Beltiug – Supur;

–         DN 19: Carei – Petreşti;

–         Municipiul Carei:

  • Strada 1 Decembrie 1918;
  • Bd. 25 Octombrie;
  • Strada Uzinei;
  • DN 1F: Carei – Căuaş – Tăşnad;

–         Municipiul Satu Mare:

  • DN 19A: Satu Mare – Dorolţ;
  • Strada Botizului;
  • Strada Odoreului;
  • B-dul Lucian Blaga.

comunicat

Lasati un comentariu