Premierul le-a făcut program bugetarilor şi Opoziţiei

• publicat la: 16 februarie 2012
Premierul le-a făcut program bugetarilor şi Opoziţiei

Şeful Executivului, Mihai Răzvan Ungureanu a semnat, ieri, un ordin prin care toţi angajaţii de la stat trebuie să muncească între orele 8.00-16.00, de luni până vineri, inclusiv. Primul-ministru a declarat că prin circulara trimisă de Secretariatul general al Guvernului s-a unificat programul de lucru al tuturor unităţilor administraţiei central şi le-a cerut bugetarilor mai multă eficienţă, anunţă GÂNDUL.

Reprezentanţii Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex” se declară însă împotriva modificării orarului de lucru al angajaţilor din instituţiile publice. „După ce au rezolvat toate problemele guvernării mai rămăseseră câteva lucruri fine de rezolvat, cum ar fi programul de lucru şi în rest totul merge asemenea unui ceas  elveţian pentru a putea trăi bine“, au declarat, ironic, oficialii Alianţei, pentru EVENIMENTUL ZILEI.

Tot ieri, anunţă AGERPRES, liderii coaliţiei de guvernare au semnat, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Parlamentului, un protocol politic referitor la ratificarea de către România a tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare. „Protocoul pentru sobrietate bugetară“, după cum îl numeşte EVENIMENTUL ZILEI, a fost semnat semnat în lipsa reprezentanţilor USL.

JURNALUL NAŢIONAL afirmă că opoziţia nu a fost prezentă deoarece are dubii serioase asupra consecinţelor aplicării acestui tratat şi se întreabă dacă guvernanţă fiscal este o „manta de vreme rea” sau „o aventură”. Dar premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat pentru ANTENA3 că îi va contacta pe liderii USL pentru a le explica şi pentru a-i ruga să semneze şi ei documentul . Premierul a precizat că nu va întârzia să aducă acest Tratat în Guvern, pentru a trece prin Guvern şi a-l trimite apoi spre Parlament, pentru ratificare.

Se poate deci lesne observa că premierul Mihai Răzvan Ungureanu chiar a trecut „la butoane“. Iar NAŢIONAL afirmă că aceia care s-au amăgit ca noul premier va pleca la drum cu moştenirea de oameni loiali, atâţia câţi au fost, ai lui Emil Boc, s-au înşelat amarnic, pentru că acesta a început să facă pârtie pentru oamenii săi. După ce a început să umble pe organigrama de conducere a Ministerului Economiei, fostul şef al SIE a eliberat o funcţie foarte importantă pentru planurile sale, cea de şef al Corpului de Control  al Guvernului. Unde, în locul anonimului Sorin Alăzăroaie, care şi -a dat  demisia fără să crâcnească, se vorbeşte că va veni un om de încredere din sfera Serviciilor .

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu