Retrocedări imobiliare

• publicat la: 13 februarie 2012
Retrocedări imobiliare

Mafia imobiliară face legea retrocedărilor. Tentaţia câştigurilor de milioane de euro ii uneşte pe mogulii imobiliari cu o parte din oamenii legii in mafia retrocedărilor, legislaţia incâlcitî şi defectuoasă favorizând fraudele in retrocedări.

Moşteniri traficate, acte de proprietate false, parteneriate ilicite cu importanti oameni ai legii si agentii imobilare, cam acesta este apanajul retrocedărilor din ultimii ani, unde speculantii incearcă să pună mâna pe proprietăţi de sute de mii, poate chiar milioane de euro. Proprietarii de drept ajung să se roage de chiriasi să le acorde din nou dreptul de a locui in imobil, in timp ce guvernantii incurcă legea, oferind perspective chiar legale celor din mafia imobiliară de a intra in posesia bunurilor ochite, cu parfum de retrocedare. Cam asta pare să fie realitatea imobiliară din România, o joacă de-a revendicarea si retrocedarea si unde se trişează mai rău ca la poker.

Drepturile litigioase se cumpără la greu

Cumpărarea de drepturi litigioase a ajuns să reprezinte un domeniu extrem de profitabil, umbrela larg deschisă a legalităţii din România protejându-i de ploaie sau vânt, si mai ales de problemele legale, pe cei cu relatii si “ştiinta jocului”. Când totul e făcut ca la carte, cu parteneri datatori de drepturi, mai ales in ramura imobiliară, câştigurile infloresc si se inmulţesc mai ceva ca ciupercile după ploaie.

Fiecare parte implicată isi ia cota si incepe să isi imagineze scenariul viitorului tun imobiliar, că doar câştigurile nu se termină aici, revendicări tot sunt pe lista iar centrul orasului e plin de vile maiestuoase, gata să fie vândute si nu retrocedate, cum ar sugera bunul simţ.

Banii se scot şi din piatra seacă a vilei revendicate

Legea retrocedării este deosebit de ofertanta pentru cei suficient de abili incat sa se foloseasca de tot felul de tertipuri legale pentru a acapara felii din domeniul public. Dispozitii falsificate ale primarilor, retrocedări triple venite din partea unor institutii diferite, intabulări ale unor suprafete imense de teren, totul este realizat perfect si musamalizat sub semnătura atentă a falsificatorilor. Autorităţile semnează impasibile si dau vina ierarhic, de la cel mai mic la cel mai mare sau viceversa. Nimeni nu stie nimic, nimeni nu a făcut nimic, stampila de aprobare a ilicitului fiind un instrument inofensiv, cu vagi repercusiuni in piata imobiliara, si asa destul de mare si aglomerata cu imobile vechi, neinteresante si cu risc seismic mare.

Moştenitorii de drept sunt trataţi cu stângul

Cum reuşesc anumiti interpusi să “dezmoştenească” in acte moştenitorii de drept?

Nimic mai simplu, dacă ai nişte rude răuvoitoare si puse pe câştig fraudulos, mai adaugi si persoane iscusite in mânuitul legilor după bunul plac si nu uiti nici aportul cu iz de fraudă al autorităţilor, rişti să ajungi la concluzia că asta e o intrebare retorică si răspunsul se află in mai toate ziarele sau la televizor. Traficul de proprietăţi a atras tot soiul de oportunisti care, sub masca creştinească a unor binefăcători altruisti, oferă o mână de ajutor bătrânilor care işi petrec ultimele clipe din viaţă pe holul tribunalelor, revendicând casa copilăriei.

E trist cum conacele sau vilele impunătoare ale unor personalităţi din vremurile apuse devin habitatul mafiei si al interlopilor mai ieri desculti si fără un acoperiş decent deasupra capului.

E trist, totodată, cum anumiti reprezentanti ai legii, care ar trebui să militeze pentru aplicarea drepturilor cetăţeneşti, ţin isonul fraudelor si speculează incontinuu noi şi noi câştiguri.

Pentru detalii si pentru a te informa suplimentar, acceseaza www.avocat-tv.ro, sectiunea Subiecte.

comentarii

de Horia Mărieș la 13 februarie 2012 - 09:47

Din articol: „E trist, totodată, cum anumiti reprezentanti ai legii, care ar trebui să militeze pentru aplicarea drepturilor cetăţeneşti, ţin isonul fraudelor si speculează incontinuu noi şi noi câştiguri.”

Cine poate completa articolul de mai sus, sa-i spunem unul „teoretic”, cu cazuri/exemple clare, documentate din Municipiul Carei, legate de mafia retrocedarilor si in care sunt implicati anumiti reprezentanti al legii si ai autoritatilor locale ?

Nu de alta, dar poate o sa invatam si noi de ce, si de cine (nume de persoane) de care trebuie sa ne ferim.

Multumiri cu anticipatie.

de xy la 13 februarie 2012 - 14:07

eva- maria m….!

de gazsi la 13 februarie 2012 - 22:21

manuska nai csoresz!

Lasati un comentariu