Românii din diaspora strâng ajutoare pentru sinistraţi

• publicat la: 13 februarie 2012
Românii din diaspora strâng ajutoare pentru sinistraţi

FADERE* (Federaţia asociaţiilor de români din Europa) a iniţiat sâmbătă 11 Februarie, un proiect umanitar destinat sinistraţilor din România, respectiv oamenilor care au fost *afectaţi de valul de zăpadă şi ger.

Proiectul constă în strângerea de pături, haine şi alte alimente uşoare,neperisabile şi se va  esfăşura în mai multe oraşe din Europa. Începând de mâine, românii care locuiesc în *Madrid, Castellon, (Spania) şi Roma, Verona, Torino (Italia)* vor avea câte un punct de colectare a acestor ajutoare.

Pe lângă grija faţă de sinistraţii din ţară, românii din Diaspora s-au organizat în *echipe pentru a ajuta şi pe conaţionalii aflaţi acum în marile oraşe ale Europei*, care nu au unde mânca şi dormi, deoarece nu-şi găsesc un loc de muncă pentru a se întreţine. Astfel, în Madrid, în acest moment sunt organizate *20 de echipe, care fac pachete cu hrană* rece şi merg să le ofere oamenilor străzii. Şi în Roma, o echipă de tineri ai Bisericii Adventiste române, *asigură hrană şi pături, unui număr de 150 de oameni* ai străzii dintre care nu toţi sunt români.

*Românii din Diaspora au fost întotdeauna solidari cu cei din ţară ajunşi în situaţii dificile. Pe lângă faptul că sunt în contact telefonic cu cei dragi din ţară, urmăresc zilnic televiziunile româneşti care transmit informaţii de la faţa locului.* A declarat, Daniel Ţecu, preşedinte FADERE.

Lasati un comentariu