Şeful ANAF, Sorin Blejnar, cercetat penal

• publicat la: 4 februarie 2012
Şeful ANAF, Sorin Blejnar, cercetat penal

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, este cercetat penal, informează RTV.

Procurorii DNA au deschis un dosar nou pe numele lui Sorin Blejnar şi al lui Codruţ Marta, fostul său şef de cabinet, pentru instigare la evaziune fiscală, scrie rtv.net.

Şeful Fiscului apare în acest dosar ca protector al celei mai mari reţele de contrabandă cu motorină şi benzină. Capul reţelei este Attila Peter Racz, unul dintre cei mai prolifici importatori de petrol la negru din România, care are legături şi cu mafia italiană. Afacerile suspecte ale lui Racz au intrat încă de anul trecut în atenţia procurorilor anticorupţie. DNA a dispus în decembrie 2011 trimiterea în judecată a petrolistului orădean pentru constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la evaziune fiscală şi trafic de influenţă.

Șeful ANAF percepea mită pentru fiecare cisternă cu motorină care intra în țară, cerând 25, 30 de euro pentru fiecare tonă.

Sorin Blejnar a dat-o în judecată pe Diana Severin, fostă şefă a Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova, după ce aceasta l-a numit la începutul anului 2011 pe actualul şef al ANAF ca fiind „Regina” din spatele afacerilor de corupţie din vămi. Ea l-a mai acuzat pe Blejnar că ar fi exercitat presiuni asupra ei, cât a fost la conducerea vămii pentru a închide ochii la actele de corupţie.

Numele şefului ANAF a apărut în rechizitoriul lotului 2 de la Moraviţa, în luna iunie a anului trecut.

Unul dintre inculpaţii din dosarul şpăgilor de la Vama Moraviţa a făcut un denunţ prin care arăta că mita colectată în vămi era distribuită printr-un sistem piramidal până la vârful ierarhiei.

sursa adevarul

Lasati un comentariu