„Hai pe net” la Şcoala Vasile Lucaciu din Carei

• publicat la: 30 martie 2012
„Hai pe net” la Şcoala Vasile Lucaciu din Carei

Campania „Hai pe net!” a debutat la 26 martie anul acesta şi a fost lansată prin click-ul nr. 1 dat de vicepreşedintele Comisiei Europene, Nelie Kroes. După prima zi, România a fost în top, conducând detaşat cu 3000 de voturi în plus faţă de Lituania şi Letonia.

Susţinută de Fundaţia EOS România, în parteneriat cu Programul Microsoft Unlimited Potential şi Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor  din România, campania este derulată în peste 50 de comunităţi din 20 de judeţe şi a reuşit până acum performanţa să aducă online, până pe 29 martie, peste 5000 de utilizatori online, din totalul de 40.000, câţi au fost înregistraţi la nivel european.

Fundaţia EOS România a fost înfiinţatăîn 1997, având peste zece ani de experienţă în introducerea şi dezvoltarea noilor tehnologii atât în sistemul de educaţie formală cât şi la nivelul comunităţilor mai largi. Misiunea EOS se focalizează pe atenuarea diviziunii digitale prin crearea şi oferirea de oportunităţi tuturor membrilor comunităţii de a acumula deprinderi şi abilităţi necesare mânuirii informaţiilor şi creării de cunoştinţe noi, elemente esenţiale pentru participarea la dezvoltarea unei societăţi deschise bazate pe cunoaştere.

Obiectivul campaniei de anul acesta este acela de a duce online peste 10.000 de români în oricare din locațiile de tip telecentru din țară. Campania Hai pe Net! este dedicată în primul rând celor care nu au mai folosit internetul până acum, dar încurajează și utilizatorii conectați să beneficieze din plin de o serie de aplicații și servicii online care să le îmbunătățească calitatea vieții. Un element de noutate este aplicația dedicată tinerilor care își vor putea evalua abilitățile TIC vis a vis de cerințele angajatorilor.

“Fiind un proiect care se desfăşoară simultan în mai multe ţări din Europa, Asia și Africa am dori să încurajăm navigatorii români care doresc să susţină mesajul Hai pe net! să acceseze site-ul www.eos.ro, dovedind astfel că au fost online în săptămâna 26 – 30 martie, în cadrul campaniei Hai pe net! Toate hit-urile (înscrierile) vor fi contorizate de o aplicaţie specială(counter-ul campaniei), în timp real. Acest lucru va fi făcut în mod simultan de către toate celelalte ţări participante, iar noi ne dorim să fim din nou printre primii în Europa“ declară Gabriela Bârna, director al Fundaţiei EOS România.

Singura instituţie din oraşul nostru care a aderat la această campanie este „Şcoala cu clasele I-VIII Vasile Lucaciu din Carei.  „Ne-am propus ca în perioada 26 – 30 martie, să  sustinem campania ,, HAI PE NET!’’ accesand pagina www.eos.ro. cu elevii claselor V-VIII”, ne-a declarat prof. Mioara Olea, director adjunct al acestei instituţii.

Astăzi este ultima zi de participare la această campanie. Aşa că „Hai pe net!” ca să „Aducem România online!” şi să demonstrăm la nivel european că ne pasă, după cum sună îndemnul de pe saitul oficial al EOS România, www.eos.ro, unde mai puteţi intra doar azi să vă înregistraţi pe contorul digital.

redactia

comentarii

de bula la 31 martie 2012 - 04:28

ma da si io
stiu de net

voi numa amu?
na mereti pe net

Lasati un comentariu