Alimente care îţi iau durerea cu mâna

• publicat la: 11 martie 2012
Alimente care îţi iau durerea cu mâna

Dacă ai parte de migrene ingrozitoare extrem de des, junghiuri de spate si diverse alte dureri, nu se stie cât de mult te va linişti să afli că nu eşti singura persoană. Mai folositor ti se va părea să ştii că există anumite alimente care au efecte de calmare a durerii, fiind poate la fel de eficiente ca anumite medicamente.

Aspirina, codeina si alte calmante pot chiar să dea dependenţă, aşa că incearcă să tratezi durerea cât mai natural cu putinţă. Iată ce poti consuma, conform Huffington Post:

Turmericul pentru durerea musculară

Potrivit studiilor efectuate pana acum, turmericul este mai eficient decat medicamentele pe baza de steroizi. Cercetatorii de la Institutul american de Sanatate spun ca acesta ajuta in principal in cazul artritei, inhiband disconfortul de la nivelul articulatiilor.

Turmericul contine o proteina numita NF-kB, care combate inflamatiile.

Struguri roşii pentru durerea de spate

Strugurii roşii sunt plini de resvestrarol, un atioxidant puternic ce blochează enzimele care ar putea să ducă la distrugerea tesutului muscular si, implicit, la durere.

Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul Medical Universitar Rush, resvestrarolul previne deteriorarea cartilajelor, astfel incât să nu mai apară durere in zona inferioara a spatelui.

Un alt studiu realizat la Universitatea Michigan a aratat ca extractul de cirese este de 10 ori mai puternic decat aspirina, reducand incredibil de mult inflamarea din organism. Alte fructe de padure, precum afinele, murele sau merisorul ajuta si ele.

Ghimbirul pentru durerea de genunchi

Ghimbirul este bine cunoscut pentru abilitatea sa de a bloca durerea provocata de nivelul ridicat de prostaglandina. El a fost folosit multa vreme in India pentru ameliorarea durerii, iar dupa cum a aratat un experiment al cercetatorilor de la Universitatea din Miami, doua treimi dintre pacientii cu dureri cronice la genunchi si-au imbunatatit starea dupa o doza zilnica de extract de ghimbir, luata timp de 6 saptamani.

Expertii spun ca doza zilnica recomandata este de 500 – 1.000 de mg.

Soia pentru durerea articulaţiilor

Cercetatorii de la Universitatea din Oklahoma au descoperit ca pacientii cu osteoartrita care au consumat 40 de grame de soia pe zi, timp de 3 luni, au raportat o imbunatatire a starii cu pana la 30 de procente, mai ales la nivelul genunchilor.

Soia contine isoflavone, un hormon cu proprietati antiinflamatoare care reduce disconfortul provocat de osteoartrita.

Somon pentru durerea de gât

Acizii graşi omega 3 sunt cruciali pentru menţinerea unui sistem imunitar puternic, care să te ferească de dureri in gât si inflamari cronice. In cadrul unui studiu de la Universitatea din Pittsburgh s-a observat că 60% dintre participanti au simtit o ameliorare a durerii după ce au mâncat mai mult peşte si au luat si suplimente de ulei de peşte timp de 3 luni.

Efectul a fost atât de puternic incât durerea unora a trecut cu totul. In afară de somon, este indicat şi tonul, păstrăvul, macroul şi sardinele.

Cireşele in caz de artrită

Ciresele, precum si fructele de padure, contin multi antioxidanti numiti antocianine, un compus-cheie care ajuta la reducerea durerii. Participantii la un studiu, care au mancat 45 de cirese mari zilnic, timp de 28 de zile, au declarat ca se simt in mod evident mai bine.

Cercetătorii au concluzionat ca efectele antocianinei sunt clare mai ales in cazul artritei, dar si simptomele diabetului pot fi resimtite mai usor.

Cafea pentru durerea de după un antrenament fizic

Daca te-ai intrebat vreodata de ce unele pastile pentru durere contin cafeina, este datorita faptului ca aceasta are un efect uimitor de calmare a durerii. Cercetatorii de la Universitatea din Georgia au descoperit ca pacientii care beau 2 cani de cafea inainte de antrenamentul fizic resimt apoi o durere cu pana la 50 de procente mai mica fata de cei care nu au acest obicei.

Cafeina mai este buna si pentru a-ti oferi mai multa energie inainte de antrenament, potrivit expertilor.

Salvia pentru durerea in gât

Salvia este folosită pentru extrem de multe probleme de sanatate, de la durerea de amigdale, ulceratii la nivelul cavitatii bucale, probleme de memorie, până la simptome ale menopauzei.

Ea este utilă si pentru durerea de gât, conţinând un acid care este absorbit de corp si are rol antiinflamator. Evită să bei ceaiul fierbinte, căci aceasta va irita mai rău gâtul. Salvia poate fi presarată si peste felurile preferate de mâncare.

Lasati un comentariu