Atenţie la apa rece

• publicat la: 29 martie 2012
Atenţie la apa rece

Un ceai cald după ce ai servit masa nu te lasă să te îngraşi. Sau un pahar cu apă caldă cu zeamă de lămâie. Chinezii şi japonezii beau ceai fierbinte în timpul mesei, nu apă rece. Poate e timpul să adoptăm obiceiul lor la masă.

Pentru cei cărora le place să bea apă rece după masă, acest articol li se adresează direct. Este frumos să bei un pahar cu apă rece după ce ai servit masa,dar apa rece solidifică hrana uleioasă pe care tocmai ai înghiţit-o.

Va încetini digestia. Când aceasta reacţionează cu acidul, se va rupe şi va fi absorbită de intestine mai repede decât mâncarea solidă.Trece în intestine şi foarte rapid se transformă în grăsime şi duce la cancer. Este cel mai bine să se bea supa fierbinte sau apa caldă după mâncare.

Pentru că incidenţa bolilor cardiologice este în creştere e bine să ştim  simtomele asociate atacului de cord. Ar trebui să ştiţi că nu fiecare simptom de atac de cord este durerea braţului stâng. Atenţie la dureri intense în zona fălcilor. S-ar putea să nu aveţi niciodată prima durere în piept în timpul atacului de cord. Nausea (ameţeala) şi transpiraţia intensă sunt tot simptome comune. 60% dintre cei care au atac de cord în timpul somnului nu se trezesc. Durerea la fălci te poate trezi din somnul cel mai adânc.

Trebuie să fim atenti. Cu cât ştim mai mult, cu atât avem mai bune şanse de supravieţuire.

Lasati un comentariu