Atletism:3 copii de la CSŞ Carei sunt vicecampioni

• publicat la: 23 martie 2012
Atletism:3 copii de la CSŞ Carei sunt vicecampioni

În perioada 21-23 martie 2012 a avut loc la Bucureşti Campionatul naţional de aruncări lungi la care  Clubul Sportiv şcolar de pe lângă Liceul Teoretic Carei a participat cu un lot de tineri atleţi. Aflăm de la antrenorii acestora, prof.Florin Turcu şi prof.Ioan Mărneanu, că talentaţii sportivi careieni nu s-au întors cu mâna goală. Dimpotrivă, putem spune că rezultatele îi onorează şi ne onorează ca şi careieni.

Turcu Vlad Alexandru, mezinul lotului,de numai 7ani, a obţinut la oină, categoria copii III, un merituos loc doi cu o aruncare de 35,5 m, mai bună decât reuşitele de la antrenamentele de acasă.

La numai 10 ani, Bihori Ştefania Dorothya este vicecampioană naţională la suliţă, categoria copii II, cu o aruncare de 19,62 m. Dacă şi-ar fi atins performanţele de acasă, aruncări de peste 20 de metri, astăzi vorbeam de o campioană naţională. Oricum rezultatul ei este merituos.

Tot la suliţă, la copii II, Mărneanu Cătălin Nicuşor, la cei 11 ani ai săi este şi el vicecampion naţional, cu un rezultat frumos de 33,07 m, la numai jumătate de metru distanţă de locul I.

Suliţa a mai adus clubului un onorant premiu III la juniori II prin Ţicle Marius cu o aruncare de 55,58 m. Performanţa sa reprezintă un nou record judeţean.

Aceeaşi probă, la categoria junioare II, a adus Reginei Bekes un loc VII. Onorant acest loc în condiţiile în care a pierdut locul patru la ultima aruncare, iar pe locurile 4-8 rezultatele sunt înşiruite într-un interval de 1 m.

Aceste performanţe au fost atinse după ani de antrenamente,renunţări şi multă muncă. Ţicle Marius ne-a mărturisit că face sport de 3 ani şi a ajuns la 6 antrenamente  de 2 ore pe săptămână.

Vlăduţ, mezinul lotului,se antrenează de un an de zile de 3 ori pe săptămână tot câte 2 ore. E cu atât mai mult de apreciat efortul şi dăruirea lor  cu cât tentaţiile sunt mari pentru copiii şi tinerii din ziua de azi.

Întrebaţi fiind ce i-a învăţat sportul, răspunsul talentaţilor atleţi a fost unul singur: disciplină, respect, fair-play.

Am mai fi vorbit cu ei, dar timpul îi presa. Trebuiau să pornească la drum pentru că aveau concurs. Fac parte din lotul de semifond al Liceului Teoretic ce participă la Crosul ANS, etapa judeţeană. Câştigătorii locului I la cele două categorii,gimnaziu şi liceu,vor participa la faza naţională care va avea loc la Băile Felix  în data de 6 aprilie 2012.

Le urăm din tot sufletul succes !

Nicoleta Latiş

comentarii

de RST la 24 martie 2012 - 08:23

Felicitari copiilor ,antrenorilor si mai ales parintilor!Careiul e la inaltime!

de CAREIAN la 24 martie 2012 - 11:42

tot asa sa o tineti!FELICITARI!!!!!!!!!!!

de adi la 24 martie 2012 - 11:59

Felicitari Florin!

de amalia la 24 martie 2012 - 16:20

FELICITARI, domnu Marneanu!!!

de serban la 24 martie 2012 - 17:38

bravooo Vlad !!!

de podoba mircea la 24 martie 2012 - 18:29

Frumoase rezultate ,care trebuie mentinute sau chiar imbunatatite !!!Felicitari atat sportivilor cat si antrenorilor !!!

de alpha la 25 martie 2012 - 14:16

Marius a realizat intr-adevar un record judeţean cu sulita de 700gla jr.II dar redordul adevarat ii apartine „batranului” Turcu, care a aruncat la vreema lui 56.60 dar cu sulita de 800g. oricum felicitari.deocamdata la aruncari Carei – SM 4:2 la medalii. revansa, la vara.

de Horia Mărieș la 25 martie 2012 - 21:02

Amintiri din copilărie.

Am avut un coleg de clasă vreme de vre-o 9 ani, se numește Gheorghe Turcu, este născut în anul 1947.

Prin clasa a VIII-a, deci prin anul 1961, s-a organizat un concurs local de selecție, pe pista de atletism a stadionului Recolta din Carei, pentru stabilirea echipei școlare care va participa la faza regională (regiunea Baia Mare) a concursurilor de tetratlon (60 m, săritura în înălțime, săritura în lungime, aruncarea mingii de oină).

Spre surprinderea unora, locul întâi la respectivul concurs de selecție l-a ocupat colegul meu de clasă Gheorghe Turcu, punctul lui forte fiind pe atunci proba de aruncare a mingii de oină.
Avea brațul tare.
Nu s-a oprit, ci a cucerit mai apoi, dacă nu mă înșeală memoria, și titlul de campion județean la proba de tetratlon.

Am citit recent în acest ziar online că fiul fostului meu coleg de clasă din perioada 1954-1963, Florin Turcu, a fost campion naţional în anii 1995, 96, 97 si 1999, campion balcanic și al doilea clasat la Cupa Europei la aruncarea suliţei în anii 1989 și 1990, etc.
Spre rușinea mea, n-am știut până acum de performațele de excepție ale lui Florin Turcu în atletism, la proba de aruncare a suliței.
Dar este clar că și Florin Turcu avea brațul foarte tare.

Citesc acum două zile că Vlad Alexandru Turcu, de numai 7 ani, fiul lui Florin Turcu și nepotul lui Gheorghe Turcu a obţinut la Campionatul naţional de aruncări lungi care a avut loc la Bucureşti, la aruncarea mingii de oină, categoria copii III, un merituos loc doi, cu o aruncare de 35,5 m.
Vlad Alexandru Turcu are deja brațul tare.

Bunic, fiu si nepot, toți trei campioni la probe de aruncări.
Este oare ceva genetic la mijloc ? Probabil că da.

Dar mai mult ca sigur ca pe langă calitățile sportive moștenite genetic și de talent, este vorba și de multă seriozitate, de voință, și de pricepere din partea profesorului antrenor, plus de foarte multă muncă.

Sincere noastre felicitări Vlad Alexandru, Florin & Gheorghe Turcu, și multe succese pe planul performanțelor sportive în anii ce vin pentru cel mic !

de Sanda Ana Tentis la 26 martie 2012 - 16:16

Sunem mandri de voi !

Lasati un comentariu