Chipul unei femei, pe o bancnotă românească?

• publicat la: 9 martie 2012
Chipul unei femei, pe o bancnotă românească?

Regina Maria, Ecaterina Teodoroiu, Ana Ipătescu sau chiar Elena Ceauşescu ar putea fi femeia de pe una dintre bancnotele românesti, in cazul in care campania ALTFEM, incepută la finalul anului trecut, il va convinge pe guvernatorul Mugur Isărescu să accepte chipul unei reprezentante a sexului frumos pe hârtia de valoare.

Pe site-ul ALTFEM este postată o petitie online, care va rămâne activă până in decembrie 2012, iar românii sunt invitati să-si exprime preferintele legate de personalitatea feminină care merită să ocupe locul unei bancnote.

„Ne-am gândit că asta ar fi schimbarea, aceasta componenta de a pune un chip de femeie celebră din trecut pe o bancnotă româneasca”, a declarat Lavinia Aninosanu, sef de programe la Centrul Parteneriat pentru Egalitate, unul dintre iniţiatorii petitei, citata de Romania TV.

Sute de oameni au ales deja personalitatea lor feminină favorită, iar bătălia se anunta strânsă. Opţiunile publicului sunt dintre cele mai diferite, intre acestea figurând Ecaterina Teodoroiu, regina Maria, Olga Greceanu sau Elena Ceauşescu.

Votantii sunt impărţiţi şi in privinţa bancnotei pe care ar fi bine să apară chipul unei femei celebre. Unii spun că pe bancnota de 100 de lei, altii pe cea de 10, iar altii pe cea de 5. Altii se gândesc chiar si la o nouă bancnotă, mai mica, de 20 .

sursa ziare.com

comentarii

de Kanata la 3 iulie 2012 - 06:53

ce ar fi să nu avem chipuri de străine pe bancnota noastră ?! Regina Maria nu era româncă !

Lasati un comentariu