Consiliul Naţional al Elevilor–Factor al Democraţiei Educaţionale

• publicat la: 21 martie 2012
Consiliul Naţional al Elevilor–Factor al Democraţiei Educaţionale

Proiectul „Consiliul Naţional al Elevilor – factor al democratismului educaţional” aflat la ediţia a II-a îşi propune continuarea experienței dobândite în cadrul primei ediții si formarea membrilor  Consiliului Naţional al Elevilor din toate substructurile pentru exercitarea responsabilă a drepturilor democratice, a statusului şi rolurilor lor sociale.

Evenimentul de anul acesta va debuta în perioada 30 martie – 1 aprilie 2012, la Deva, când va avea loc lansarea oficială a celei de a doua ediții a proiectului, finanţată, atât lansarea cât şi proiectul în sine, de Autoritatea Națională de Sport și Tineret şi fiind inițiat de Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa în parteneriat cu Consiliul Judeţean al Elevilor Hunedoara și susţinut de Inspectoratele Școlare din cele două județe.

Andrei Bogdan Petre, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor declară:  ”Este o mare bucurie pentru noi să vedem că implementarea proiectului de anul trecut a fost un real succes. Anul acesta, la cea de-a doua ediție a proiectului, avem așteptări cel puțin la fel de mari: acțiuni desfășurate la nivel județean cu impact puternic asupra comunității, acțiuni care la nivel național au ca și beneficiari direcți mii de elevi din țară”.

Consiliul Naţional al Elevilor urcă încă o treaptă pe scara realizării scopului pentru care a fost creat, acela de a reprezenta un factor important al democratizării şcolii şi a relaţiilor profesor-elev, dar și de a crește gradul de implicare activă în societate în rândul elevilor. Cele mai bune proiecte dezvoltate vor fi premiate la Școala de Vară ”CNE-factor al democratismului educational”.

redactie

Lasati un comentariu