Cum afli dacă adresa ta de mail a fost compromisă

• publicat la: 20 martie 2012
Cum afli dacă adresa ta de mail a fost compromisă

Pwned List permite verificarea propriei adrese de posta electronica pentru a sti cu siguranta daca aceasta se numara printre milioanele de conturi compromise prin publicarea online a datelor de acces.

Utilizatori de pe toate meridianele lumii au cazut deja victime ale atacurilor informatice lansate de crackeri in ultimii ani, in cadrul unor actiuni care au afectat in diverse moduri o multime de servicii, relateaza Webnews.

Stabilirea numarului exact de conturi compromise este cu neputinta de realizat, avand in vedere ca nu exista o baza de date care sa reuneasca informatii corelate cu fiecare atac in parte, pe baza careia se sa poata alcatui o lista completa a utilizatorilor afectati.

Acesta este temeiul care a condus la lansarea unui serviciu in masura sa raspunda interogarii vizand posibilitatea de a fi deja victima unui crack, fara macar sa se aiba cunostinta de o astfel de situatie mai mult decat neplacuta, ale carei consecinte nu pot fi evaluate.

Pwned List reprezinta asadar o prima tentativa de a centraliza adresele de mail compromise prin dezvaluirea datelor de acces, punand la dispozitia utilizatorilor un camp editabil in care se introduce adresa de email, pentru a lansa ulterior cu un click procesul de cautare.

In acest mod, se efectueaza o cautare automata a eventualelor corespondente cu datele cuprinse in listele publicate de crackeri pe Pastebin, prin intermediul The Pirate Bay sau prin alte canale similare.

In cazul in care adresa respectiva nu figureaza in listele buclucase, se va obtine un rezultat mai mult decat graitor: „Nope!”.

Contra cost, se poate obtine in schimb un fel de „abonament”, care asigura lansarea unui avertisment online, in cazul in care propria adresa de mail va fi identificata la un moment dat in liste, astfel incat sa se poata monitoriza continuu statusul sigur al datelor de acces.

Serviciul este gestionat de o echipa coordonata de Alen Puzic si Stephen Thomas, care promit sa nu arhiveze pe propriul server niciuna din adresele de mail introduse in motorul de cautare pe care-l pun la dispozitia utilizatorilor, precizeaza sursa.

Lasati un comentariu