Cum să testezi un laptop încă din magazin

• publicat la: 28 martie 2012
Cum să testezi un laptop încă din magazin

Ai nevoie de un laptop. In magazine vezi trei modele diferite care ar fi pe placul tau, dar nu te poti decide care e cel mai bun – noi iti arătăm cum sa alegi cea mai buna variant.

Trebuie notat ca urmatoarele teste iti ofera un numar limitat de informatii. Este important sa vii si cu tema facuta de acasa, pentru a determina ce caracteristici specific cauti la un laptop…dar sa-i dam drumul:

  • Timpul de deschidere

Foloseste-ti telefonul pentru a cronometra cat timp ii ia laptopului sa se deschida, de la momentul apasarii butonului si pana cand se afla in deplina folosinţă.

  • Unghiul de vedere

Verifica imaginea monitorului din mai multe unghiuri, pe orizontal si pe vertical. Se schimba culorile, se blureaza ecranul?

  • Display-ul

Daca magazinul iti ofera acces la internet, atunci intra pe un site de testare a vizibilitatii ca de exemplu asta si vezi modelele in timp ce ajustezi luminozitatea. Devine ecranul suficient de luminous pentru a functiona in aer liber? Are prea multe reflexii?

  • Tastatura

Tastatura este de obicei subiectiva – oamenii prefer diferite tipuri de tastatur – taste mari pentru degete mari, taste fine pentru degete fine, nu conteaza, dar trebuie sa verifici daca tastatura laptopului dorit este pe placul tau. Deschide un document Word sau Notepad si scrie cateva paragrafe – poti tasta rapid si fara greseli?

  • Lansarea aplicatiilor

Deschide orice aplicatie instalata si vezi cat de rapid functioneaza. Verifica aplicatiile de pe fiecare model de laptop pe care le ai in vizor si compara timpul de lansare a aplicatiilor intre ele. De asemenea, fii sigur/a ca aplicatiile sunt instalate in PC si nu necesita o retea wireless.

  • Touchepad-ul

Verifica functionalitatea touchpad-ului prin navigarea paginilor de internet sau, daca nu ai acces, prin navigarea fisierelor.  Verifica sensiblitatea. Touchpadul detecteaza daca este atins de palme si iti face ca indicatorul sa sare atunci cand scrii?

comentarii

de ROLI la 28 martie 2012 - 17:00

sper ca nu e ca si cel pe care d-l.Adi consilieru l-a vandut stricat primariei
cu 80 de milioane

Lasati un comentariu