Experimente comune între liceenii careieni şi sătmăreni

• publicat la: 15 martie 2012
Experimente comune între liceenii careieni şi sătmăreni

Elevii Colegiului Naţional Dna Stanca şi ai Liceului Teoretic Carei s-au intrecut miercuri, 14 martie intr-un concurs dedicat “Dezastrelor naturale şi antropice”. Cele 10 echipaje au pregătit materiale video şi audio, machete pentru a exemplifica cum se produc cutremurele, inundaţiile, alunecările de teren sau eruptiile vulcanice.

Elevii din clasele a zecea si a unsprezecea in echipe de 3-5 tineri si-au demonstrat abilităţile si cunoştintele acumulate.

Indrumătorii catedrelor de chimie şi de geografie s-au străduit să le arate si părţile practice a lucrurilor pentru a inţelege cât mai bine materia predată la clasă si pentru a-i atrage către aceste materii.

După cum ne spunea si profesoara de chimie de la Colegiul Naţional Dna Stanca, Anna Maria Maruşca, este foarte important de a le arăta tinerilor toate laturile pe care le are o materie. Cele mai interesante prezentări si experimente care au stârnit şi aplauze au fost simulările erupţiilor de vulcani care s-au făcut cu flacără luminoasă şi mult fum.Elevii Liceului Teoretic Carei au fost însoţiţi de prof.Gabriela Menţiu.

Lasati un comentariu