Incendiu la o pădure de gorun

• publicat la: 19 martie 2012
Incendiu la o pădure de gorun

Ieri, 18.03.2012, I.S.U. SOMEŞ Satu Mare a intervenit în localitatea Bolda, judeţul Satu Mare pentru stingerea unui incendiu la o pădure de gorun aparţinând Ocolului Silvic Satu Mare. La locul intervenţiei s-a deplasat o autospecială  sub comanda Plt. Maj. Ceh O. şi 8 subofiţeri ai Detaşamentului de Pompieri Satu Mare. Incendiul a fost anunţat la ora 15.30. Forţele detaşamentului de pompieri au parcurs 45 de kilometri şi au sosit la locul intervenţiei la ora 16.20.

Ajunşi la locul intervenţiei au constatat că ardea vegetaţia uscată şi pădurea de foioase pe o suprafaţă de aproximativ 700 ha. cu pericol de propagare la întreaga pădure. La locul intervenţiei se aflau 50 de voluntari de la  SVSU Beltiug care acţionau cu mături de nuiele şi lopeţi, precum şi 50 de lucrători ai Direcţiei silvice Satu Mare care acţionau cu mijloace de primă intervenţie (mături de nuiele şi bătătoare).

La ordinul Inspectorului Şef col. Burz Iulian, la faţa locului s-a deplasat grupa operativă formată din Comandant Detaşament Mr. Moraru Bogdan şi Şef Centru Operaţional Lt. Col. Dima Nicolae, care au coordonat desfăşurarea intervenţiei.

Au ars vegetaţia uscată şi litiera pădurii pe o suprafaţă de aproximativ 700 ha. (din care 70 ha. litiera), valoarea pagubelor fiind în curs de stabilire, şi s-a salvat restul pădurii (valoarea este în curs de stabilire).

Incendiul a fost lichidat la ora 23.55. Sursa de aprindere a fost foc în aer liber.

Lasati un comentariu