Încep lucrările la Drumul de Ocolire a Careiului

• publicat la: 15 martie 2012
Încep lucrările la Drumul de Ocolire a Careiului

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute astăzi in sala mică de şedinţe a Prefecturii Satu Mare de către preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, prefectul Radu Giurcă, subprefectul Pataki Csaba, primarul Careiului, Eugen Kovacs, consultanţii şi antreprenorii proiectului,a fost anunţată demararea lucrărilor la centura de ocolire a Careiului.

Investiţia este de 9 milioane de euro din care 70% reprezintă contribuţia Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Transport 2007 – 2013 iar restul provin de la Ministerului Transporturilor.

Consultanţa este asigurată de asocierea SC Ventra Empresarial Management SRL & Utiber Kozuti Beruhazo Kft  ,lucrarea fiind cîştigată prin licitaţie de asocierea Grupo Empresarial Magenta S.A. – Assignia Infraestructuras S.A. – S.C. Transmir S.R.L.

Drumul  de ocolire se va intinde pe o distanţă de 10,46 km,va cuprinde un pasaj de cale ferată, 15 podeţe,4 sensuri giratorii dintre care 2 pe DN19, unul la intersecţia cu DN1F Carei – Zalău,unul la intersecţia cu DJ 108M şi o lăţime a platformei de 12m.Începutul centurii  va fi la intrarea în oraş ,pe DN19 dinspre Satu Mare,se va continua pe terenuri agricole(momentan) şi va face din nou joncţiunea cu DN19 la ieşirea din Carei spre Oradea.

Preşedintele CJ, Csehi Arpad, a declarat că prin acest proiect se asigură atragerea fondurilor europene si că speră ca lucrarea să poată fi finalizată in cei 2 ani de zile prevăzuţi.

Proiectul demarat astăzi se incadrează în  lucrările de modernizare a DN19,are un termen de garanţie de 24 de luni, iar termenul de finalizare a lucrării este 15.03.2014.Se preconizează ca în perioada de vârf,pe şantier să muncească 150 de persoane.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu