Locul din Europa, unde timpul nu există. Legile firii, interzise de oamenii care vor să schimbe istoria

• publicat la: 25 martie 2012
Locul din Europa, unde timpul nu există. Legile firii, interzise de oamenii care vor să schimbe istoria

Faptul că un lucru la fel de natural şi inevitabil ca moartea este interzis, pare un pic ilogic. Însă sunt câteva locuri pe Pământ în care moartea este interzisă şi declarată ilegală.

Aceasta este o practică veche, cel mai vechi exemplu de aceste gen fiind chiar în secolul 5 î.Hr. când moartea era interzisă în insula Delos din motive religioase.

Sunt câteva locuri – unele aflate chiar pe continentul nostru – în care moartea este interzisă şi în ziua de azi, motivele fiind variate, de la convingeri religioase, la factori de mediu .

1, În conformitate cu credinţa Shinto, insula japoneză Itsukushima este un loc sacru, iar întreţinerea purităţii acesteia este cea mai mare grijă. Aşadar, în încercarea de a păstra sfinţenia insulei, preoţii trebuie să se asigure că acolo nu moare nimeni. Începând cu anul 1878, naşterile sau decesele nu au mai fost permise în apropierea altarului. Accesul femeilor gravide cărora li se apropie sorocul, sau bătrâniilor şi bolnaviilor în stare terminală nu este interzis.

2, Oraşul arctic Longyearbyen din insulele Svalbard din Norvegia are o regulă asemănătoare. Moartea este interzisă acolo, iar orăşelul are doar un mic cimitir, în care nu se acceptă morminte noi, de peste 70 de ani în urmă. Cauza este una foarte ciudată, toţi cei îngropaţi acolo sunt perfect conservaţi. Oamenii de ştiinţă a luat chiar  ţesut de la o persoană îngropată acolo şi a găsit urme intacte ale virusului gripal, din cauza căruia acesta a murit în timpul epidemiei din 1917. Oamenii care sunt grav bolnavi sau se aşteaptă să moară în curând sunt expediaţi cu un avion într-o altă parte a Norvegiei, unde îşi petrec ultimele zile din viaţă.

3, În Falciano del Massico, un mic orăşel din sudul Italiei, povestea este puţin diferită. Moartea nu este interzisă nici din motive religioase, nici din cauza factorilor de mediu , ci doar pentru că nu mai există nici un loc de veci. Primarul a emis la începutul acestei luni un ordin prin care localnicilor le este interzis să moară.

4, Un decret care interzice oamenilor să moară a fost eliberat şi de către primarul din Sarpourenx, un sat pitoresc din sud-vestul Franţei. Decizia a venit în urma refuzului unui tribunal francez de extindere a cimitirului. Dar primarul Gerard LaLanne a mers puţin mai departe. Toţi cei care îndrăznesc să moară vor fi sancţonaţi sever.

sursa antena3

Lasati un comentariu