Ministerul Sănătăţii vrea mai puţine medicamente compensate şi zile de spitalizare

• publicat la: 17 martie 2012
Ministerul Sănătăţii vrea mai puţine medicamente compensate şi zile de spitalizare

Ministerul Sănătăţii a venit cu două proiecte, unul pentru limitarea prescrierii unor medicamente compensate si altul pentru revederea duratelor de spitalizare, in vederea revizuirii pachetului bazal de servicii.

„Primele măsuri pe care le adoptăm pentru regândirea pachetului de servicii de bază se referă la 2 aspecte importante, si anume limitarea prescrierii in sistemul de asigurări a unor medicamente aflate in listele de medicamente compensate si gratuite, precum si revizuirea duratelor de spitalizare pentru diferitele grupe diagnostic”, declara ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, intr-un comunicat remis Mediafax.

„Revizuirea listei de medicamente va insemna o rationalizare a consumului de medicamente, nu o excludere sau tăiere. Este, mai degrabă, o eliminare a anomaliilor existente in sistemul de decontare, anomalii care au fost sesizate si de catre specialistii britanici”, a mai spus ministrul Ritli.

Un alt  proiect, unul de ordin de ministru, vizează modificarea duratei zilelor de spitalizare pentru toate afectiunile astfel incat acestea sa nu depăşească duratele medii raportate in cursul anului trecut ca fiind realizate.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu