Nu Ponta şi Antonescu sunt imbecilii lui Băsescu

• publicat la: 19 martie 2012
Nu Ponta şi Antonescu sunt imbecilii lui Băsescu

Din momentul in care a făcut USL ochi, una dintre grijile presedintelui Traian Băsescu a fost să anunţe periodic ţara că noua constructie politică este zadarnică, deoarece nu-i va nominaliza niciun fruntaş pentru funcţia de premier.

Un argument a fost acela că legea nu-i impune o asemenea situatie, deoarece aliantele politice nu sunt subiect de drept in materie, doar partidele inregistrate la tribunal. Cum nici Constitutia nu contine vreun paragraf in acest sens, totul rămâne la latituinea sa. Discretă, aş spune.

Iată, insă, că Traian Băsescu a luat nervii liderilor Opozitiei si i-a intins la maximum – nu ca să le antreneze simtirea pentru măretul viitor pe care si l-au imaginat, ci de dragul jocului – dezvăluind natiunii ca i-a propus lui Victor Ponta sa fie premier, iar acesta nu a raspuns favorabil.

Cu alte cuvinte, araturile devenisera atat de adanci, transeele atat de incercate de criza economica si situatia globala atat de vinetie incat numai solidaritatea clasei politice mai putea sa semene in brazda musetel si galbenele. Rezulta un presedinte responsabil, rezulta un presedinte care-si calca pe inima pentru a scoate tara din rahat.

Cand a rostit Traian Basescu adevarul si cand a mintit? Nu mai conteaza. Este atat de mester in a furniza opiniei publice explicatii in functie de toanele domniei sale incat nu merita sa despic firul in patru. Concluzia va fi mereu ca variabilele in functie de care se decide viitorul Romaniei sunt volatile, prin urmare consecventa nu este o dovada de inteligenta, ci de ingustime.

Ce scop a avut, insă, dezvăluirea presedintelui? Să-i pună pe gânduri pe cetăţenii care s-au prins că pe politicieni ii doare in fund de soarta lor? Exclus. Doar nu isi imagineaza cineva sănătos la minte că propunerea către Ponta a fost serioasă. Dacă da, felicitari! Mos Crăciun si Zâna Măseluţă chiar există!

Faptul că Antonescu si Ponta nu au dezvăluit ei insisi aspectul i-a furnizat insă preşedintelui munitie. E drept că le-ar fi fost greu să gestioneze anuntul fărp să pară imbecili. Mai usor i-ar fi fost lui Traian Băsescu să-i arate natiunii ca pe niste tipi egoisti, care au cerut alegeri anticipate si, cu toate că au primit cadou Puterea fără costurile unui scrutin, refuză să guverneze.

Imbecilii, insă, nu sunt Antonescu si Ponta, ci cei cărora li s-a adresat presedintele. Noi, adică. In mintea lui Traian Băsescu, gândul că salvatorii natiunii au refuzat să meargă la serviciu este de natură să ne destabilizeze in aşa manieră incât să refuzăm să le acordăm o şansă in urma votului.

Ceea ce eu unul voi şi face.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu