PDL vrea referendum pentru Constituţie odată cu alegerile locale

• publicat la: 19 martie 2012
PDL vrea referendum pentru Constituţie odată cu alegerile locale

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că formatiunea pe care o conduce cere Opozitiei să revină in Parlament pentru a vota introducerea rezultatelor referendumului din 2009, privind un Parlament unicameral cu 300 de membri, urmând ca această decizie să fie validată printr-un referendum desfăşurat odată cu alegerile locale.

„PDL solicită tuturor partidelor parlamentare sa vina pentru a pune in aplicare vointa romanilor de la referendum, pentru a pune in aplicare dorinta romanilor pentru 300 de parlamentari si Parlament unicameral. Cred ca aceasta obligatie rezida deopotriva Puterii si Opozitiei.

Sper ca si Opozitia, care isi revendica puterea tot de la popor, sa participe la procesul de revizuire a Constitutiei. Obiectivul nostru e ca la alegerile locale sa avem si referendum pentru modificarea Constitutiei”, a spus Boc, intr-o conferinta de presa de dupa sedinta Biroului Permanent National al PDL.

El a reamintit ca prezenta Opozitiei in Parlament e indispensabila pentru a se vota modificarea Constitutiei, intrucat e nevoie de votul a doua treimi dintre parlamentari.

„PDL a sustinut 9 reforme esentiale ale statului(…) acum e momentul sa realizam si revizuirea Constitutiei. Raman Legea Sanatatii si reorganizarea administrativa. PDL acorda sprijin Guvernului pentru ca aceste reforme sa fie duse la bun sfarsit”, a reamintit Boc.

Intrebat de ce se vrea organizarea unui referendum chiar odata cu alegerile locale, Emil Boc a raspuns: „E firesc, revizuirea e definitiva numai prin aprobare prin referendum”.

Fostul premier a precizat ca nu doar rezultatele referendumului din 2009 vor fi incluse in aceasta revizuire a Constitutiei, ci si prevederile Tratatului Fiscal sau confiscarea averilor nejustificate.

Boc a precizat ca invitatia pentru Opozitie incepe de marti.

„Invitatia incepe de maine, cand la Comisia Juridica se deschid dezbaterile. Ce oportunitate mai buna de a demonstra ca si pe ei ii intereseaza ce au votat romanii in 2009?”, a conchis Boc.

Ce raspunde Ponta?

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca USL nu va participa la niciun vot de modificare a Constitutiei si ca PDL nu are nici macar majoritate simpla, nicidecum una de doua treimi.

„UNPR-PDL nu nici macar majoritate simpla, nu de doua treimi. Domnul Boc nu stie despre ce vorbeste”, a precizat liderul social democrat.

Acesta a mai spus ca nu doar USL va evita sa participe la o modificare in plenul Parlamentului, dar si UDRM si minoritatile au anuntat acelasi lucru.

Lasati un comentariu