Pregăteşte-ţi maşina pentru primăvară

• publicat la: 11 martie 2012
Pregăteşte-ţi maşina pentru primăvară

În fiecare primăvară, este indicat să acorzi o atenţie sporită maşinii. După o iarnă grea, in care maşina a stat acoperită de zăpadă, nespălată si a indurat accelerări si frânări dese, este cazul să o răsfeţi si să o pregăteşti pentru sezonul cald. Iată câţiva paşi pe care ar trebui să-i urmezi, dacă vrei ca maşina ta să fie in stare bună de functionare.

Du maşina la spălătorie

Niciodată nu este indicat să speli masina in spatele blocului, cu buretele. Iarna poate lăsa semne adânci pe caroseria maşinii. In primul rând, va fi plină de sarea care a fost aruncată pentru deszăpezire si va fi murdară de praf.

Stergerea cu buretele in acest caz poate actiona ca un abraziv asupra vopselei. De aceea, este bine să duci masina direct la spălătorie, pentru un exterior si un interior.

1. Schimbarea anvelopelor

Odată cu topirea zăpezii si cu ridicarea gradelor in termometru, este indicat să schimbi anvelopele de iarnă cu cele de vară. In general, schimbarea anvelopelor se face dacă temperatura de afară depăşeşte frecvent 7 grade Celsius. Cauciucurile de vară scad consumul de combustibil si permit o frânare mai rapidă. De aceea, este indicat să faci o vizită la service-ul auto. Nu uita nici de verificarea presiunii din anvelope.

2. Schimbarea lichidului de parbriz si a antigelului

La prima vedere, lichidul de parbriz este cel mai insignifiant lucru atunci când iti pregăteşti maşina pentru sezonul cald, dar nu este asa. Lichidul estival are proprietăţi antiaburire, antistatice si anticoroziune. La fel de important este si antigelul.

3. Revizia tehnică

După lunile de iarnă, in care maşina a fost chinuită pe drumuri cu denivelări, a urcat munti de gheaţă si apoi a dat in gropile răsărite odată cu topirea zăpezii, este indicati sa-i faci o revizie tehnica. Trebuie sa verifici geometria rotilor si sa schimbi consumabilele: uleiul, filtrul de ulei, filtrul de aer si polen.

Acumulatorul, bujiile, radiatorul si instalatiile electrice sunt alte componente pe care este indicat sa le verifici dupa sezonul rece.

4. Scoate din portbagaj tot ce-ţi aminteşte de iarnă

După ce te-ai asigurat ca masina toarce din nou de fericire, este timpul sa scoti din portbagaj tot ce are legatura ca iarna: lopata, saculetul de nisip, racletele, matura, spray-ul degivrant, carpele etc. In acest fel, faci loc bagajelor pentru mini-vacanţa  de primăvară.

sursa askmen

Lasati un comentariu