Pregătiri pentru Let`s Do It 2012 la Satu Mare

• publicat la: 23 martie 2012
Pregătiri pentru Let`s Do It 2012 la Satu Mare

La sediul Asociaţiei pentru Copii şi Tineri 4U,de pe B-dul Vasile Lucaciu nr.8, a avut loc ieri,22 martie 2012,conferinţa de lansare a proiectului “Let’t Do It, World!/ Let’t Do It, România!” 2012.

Au fost prezenţi reprezentanţi ai presei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Elisabeta Bekessy dar şi profesori şi elevi.

Alina Persa,responsabilul pe Regiunea de Nord-Vest al proiectului,a făcut o trecere in revistă atât a activităţilor desfăşurate in cursul anului trecut cât si calendarul din acest an. Potrivit declaratiilor acesteia,in 2012, în peste 85 de ţări din întreaga lume se vor organiza zile  de curăţenie generală, în perioada 24 martie – 25 septembrie iar in România, “Ziua de Curăţenie Naţională” va fi  pe 12 mai.

Acțiunea globală de curățenie este organizată sub numele de Let`s Do It, World!, fiind inițiată de comunitatea cu același nume, care cuprinde toate țările în care a fost deja realizat proiectul “Let`s Do It!”. Cele 85 de țări participante din întreaga lume îşi propun să aducă o schimbare reală și să demonstreze că oamenilor le pasă de natură și de ţara în care locuiesc şi că vor să trăiască într-o lume mai responsabilă.

In judetul Satu Mare,in anul 2011 au participat la aceste acţiuni peste 6.500 de voluntari,in marea lor majoritate elevi,care au umplut cu gunoaie un număr de 880 de saci.

Pentru acest an, fiecare judet isi va stabili propriile obiective la nivelul voluntarilor pe care ii doresc implicaţi şi la nivelul cartării, in funcţie de resursele (umane, materiale etc.) de care dispune: câteva zone specifice de curăţat (si eventual monitorizat ulterior) sau suprafaţa întregului judeţ,cu implicarea Implicarea unei game cât mai largi de instituţii, organizaţii şi companii.

Până in acest moment,zonele cartate  la nivelul judeţului Satu Mare sunt Noroieni, Pădurea Nucilor, Sătmărel-Balta Blondă, Dorolţ-Lazuri, Mădăras, Vetiş, Apa-Iojib-Mujdeni-Medieşu Aurit, Călineşti Oaş, Pădurea Săcăşeni şi malurile Someşului.

redactia

Lasati un comentariu