Pregătiri pentru ocuparea posturilor vacante

• publicat la: 20 martie 2012
Pregătiri pentru ocuparea posturilor vacante

Inspectoratul Scolar Judeţean Satu Mare a susţinut o conferinţă de presă in sala multimedia a instituţiei având ca temă organizarea concursurilor de ocupare a posturilor didactice vacante.

Conferinţa a fost susţinută de către inspectorul general Gigel Buth, inspectorul Natalia Boloş si inspectorul de resurse umane, Călin Durla. Principala noutate a concursurilor care se vor organiza in acest an este că ele vor fi organizate de către unităţile de invăţământ care vor solicita această chestiune şi nu de către Inspectoratul Scolar Judeţean. Acesta va avea doar un rol de consiliere şi supervizare.

Prin această metodă se incearcă intr-o măsură cât mai mare punerea in aplicare a procesului de descentralizare a sistemului de invăţământ românesc. La data de 30 martie se va publica lista posturilor vacante, pe siteul Ministerului Invăţământului, al Inspectoratului Scolar Judeţean Satu Mare şi după caz al fiecărei instituţii de invăţământ care doreşte să organizeze acest concurs.

Intre 2 şi 12 aprilie va avea loc inscrierea candidaţilor urmând apoi alte etape care constă in desfăşurarea efectivă a concursului. Faţă de ceilalti ani există totuşi câteva noutăţi.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu