Prinsă la furat în supermarket

• publicat la: 6 martie 2012
Prinsă la furat în supermarket

Cinci persoane suspectate de sustragerea unor bunuri din patrimoniile sătmărenilor au fost depistate de poliţiştii de investigaţii criminale şi de siguranţă publică, pe numele lor întocmindu-se dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat.

O primă asemenea cauză este instrumentată de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare, linia de muncă „Furturi din buzunare”.  Poliţiştii au demarat investigaţiile în urma unei plângeri formulate de o femeie de 76 de ani, din localitatea Bârsău de Sus, care a reclamat că, în timp ce se afla în Piaţa Someş din municipiu, i-a fost sustras portmoneul ce conţinea suma de 150 lei. Suspectul a fost identificat în persoana lui Giani P., de 33 de ani, din Satu Mare, cercetările extinzându-se în vederea probării întregii sale activităţi infracţionale.

La Carei, patrula de siguranţă publică a identificat-o pe Angela E., de 53 de ani, din localitate, care a sustras produse dintr-un supermarket, bunurile furate fiind găsite asupra sa şi restituite unităţii păgubite. Şi în acest caz se efectuează cercetări pentru furt calificat.

Acţiunile poliţiştilor rutieri vizând prevenirea producerii de accidente au continuat şi în cursul zilei de 05 martie a.c., scopul urmărit fiind acela de responsabilizare a tuturor participanţilor la trafic în vederea respectării cu stricteţe a normelor de circulaţie pe drumurile publice.

Abaterile constatate de echipajele de poliţie aflate în supravegherea traficului au fost sancţionate cu fermitate de poliţişti, fiind aplicate peste 200 de amenzi, în valoare totală de 28.400 lei, dintre care 76 sancţiuni fiind aplicate pentru conducere cu viteză peste limita legală.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce patru permise de conducere, pentru conducere cu viteză peste limita legală, neacordare de prioritate altui autovehicul, depăşire neregulamentară şi consum de alcool.

Un  şofer de 26 de ani, din Satu Mare, Bogdan C., a fost depistat la volan cu o concentraţie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, procedându-se de asemenea la reţinerea permisului său de conducere în vederea suspendării.

Ioan S., de 27 de ani, din Cluj a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară, iar Eugen P., de 59 de ani, din Satu Mare, aflat la volanul autoturismului, nu a acordat prioritate altui autovehicul, care circula regulamentar, intrând în coliziune cu acesta şi provocând pagube materiale.

Amplasarea radarelor în data de 07 martie a.c.:

–         DN 1C: Apa – Halmeu

–         DJ 193: Culciu – Pomi

–         DN 19A: Satu Mare – Ardud

–         DN 19: Carei – Petreşti

Municipiul Carei:

  • Strada Agoston;
  • Strada Petofi Sandor;
  • Strada 1 Decembrie 1918;
  • DN 1F: Carei – Urziceni

Municipiul Satu Mare:

  • Strada Botizului;
  • Bulevardul Lucian Blaga;
  • Strada Botizului.

Lasati un comentariu