Proiectul „Poliţist Junior”

• publicat la: 27 martie 2012
Proiectul „Poliţist Junior”

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi al Biroului Rutier au desfăşurat  în cursul zilei de azi, 27 martie a.c., o acţiune de dirijare a circulaţiei împreună cu elevi din clasa a  I –a, Şcoala cu clasele I-VIII Ion Creangă şi cu preşcolari din cadrul Grădiniţei 11din Satu Mare.

Poliţiştii le-au prezentat celor 75 de copii cum trebuie să traverseze în siguranţă strada, ce conduită să adopte în trafic pentru a nu fi accidentaţi, oferindu-le chiar exemple concrete. Totodată, copiii au avut ocazia de a fi poliţişti pentru o zi, fiecare dintre aceştia primind echipamente speciale şi fiind invitaţi să dirijeze circulaţia la o trecere de pietoni de pe strada Păuleşti. Activitatea fiind încununată de succes,  a fost răsplătită de organizatori prin oferirea diplomei de “Poliţist-Junior” fiecărui participant.

Acţiunea a reprezentat prima activitate din cadrul proiectului “Poliţist Junior”, iniţiat de Fundaţia Maria şi  Radio Transilvania în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Scopul acestor acţiuni este familiarizarea copiilor cu traficul rutier şi cu regulile ce trebuie respectate pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere. Proiectul se adresează elevilor de clasa a I –a, respectiv  preşcolarilor din grupele terminale, copii care devin tot mai independenţi şi care încep să fie lăsaţi să circule singuri pe anumite trasee cunoscute ( casă – şcoală).

Acţiunile de acest tip vor continua în perioada următoare cu elevi din 16 unităţi de învăţământ.

Lasati un comentariu