PS Virgil Bercea reprezentat al României la COMECE

• publicat la: 26 martie 2012
PS Virgil Bercea reprezentat al României la COMECE

Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a fost ales vicepreşedinte al Comisiei Conferinţelor Episcopale din Comunitatea Europeană (COMECE). Alegerea a fost făcută în cadrul Adunării Plenare care a avut loc la Bruxelles, în perioada 21 şi 23 martie 2012. Mandatul episcopului de Oradea va fi de trei ani.

Comisia Episcopatelor Comunităţii Europene a fost înfiinţată în 1980 şi reuneşte delegaţii Conferinţelor Episcopilor Catolici de pe teritoriul Uniunii Europene. Comisia are un secretariat permanent la Bruxelles. Printre obiectivele sale se numără monitorizarea şi analizarea procesului politic al UE, informarea membrilor Bisericii Catolice cu privire la politica şi legislaţia UE, dialogul cu instituţiile UE, promovarea unei reflecţii, bazate pe învăţătura socială a Bisericii Catolice, asupra provocărilor pe care le înfruntă Europa unită.

Preasfinţitul Virgil Bercea îi reprezintă pe Episcopii catolici din România în cadrul COMECE din anul 2005: mai întâi ca observator, iar din 2007 ca membru de drept.

Noul preşedinte al COMECE,ales de episcopii catolici din Comunitatea Europeana este  cardinalul  Reinhard Marx, Arhiepiscop de Munchen şi Freising.

comentarii

de Protestatarul din umbra la 3 decembrie 2017 - 18:32

Sa ne mindrim cu asemenea omeni care nu au abandonat natia lor pot fi buni magiari si buni romani felicitari asta inseamna convetuire

Lasati un comentariu