Rulouri de Peşte cu Legume, la Cuptor

• publicat la: 11 March 2012
Rulouri de Peşte cu Legume, la Cuptor

Peştele este un aliment cu o insemnată valoare nutritivă datorită proteinelor şi grăsimilor pe care le conţine.Dar din cauza marii cantităţi de apă pe care o conţine carnea de peşte, se poate altera uşor.

Vinul nu trebuie sa lipsească de la nici un meniu pe bază de peşte. Varietatea care se potriveşte cel mai bine la peşte este vinul alb, sec (ex: Riesling, Feteasca). Cu cât carnea peştelui este mai grasă, cu atât vinul trebuie să fie mai acid.

Peştele congelat se lasă la dezgheţat in lapte.Gustul de frigider dispare si peştele capătă o aromă plăcută.

Mirosul de baltă pe care il are peştele dispare dacă in vasul in care stă peştele se pune puţină pâine neagră sau câţiva cărbuni de lemn, incă incandescenţi.

Ingrediente:

-4 fileuri de peste
-1 morcov
-1/2 ardei gras,roşu
-4 buchetele de broccoli, optional
-cateva ramurele de patrunjel verde

-felii de lămâie

-sare,piper,ulei

Preparare:

Spălaţi fileurile de peşte, uscati, stropiti cu puţin ulei, condimentati cu sare, piper pe ambele părţi si daţi deoparte.

Tăiati morcovul bastonaşe, ardeiul julien si desfaceţi in bucheţele broccoli. Puneti la fiert, separat, in apă uşor sărată. Scurgeţi si lăsaţi la răcit.
Intre timp, ungeţi cu unt un vas termorezistent sau tapetaţi cu folie de aluminiu o tavă si ungeţi-o cu puţin ulei.

Puneţi la mijlocul fiecărui fileu, câteva bucheţele de broccoli (optional) si / sau câteva fire de pătrunjel verde; incadraţi cu fâşii de ardei si bastonaşe de morcov.
Rulaţi, prindeţi cu scobitori si aşezati-le uşor distanţate in vas.

Repartizaţi peste rulouri 2- 3 bucăţele de unt sau stropiţi cu puţin ulei si aşezaţi câte o felie de lămâie.
Daţi la cuptorul preâncălzit la 180 grade pentru circa 20- 25 min sau până ce peştele este făcut.
Serviti cât este cald, alături de garnitura preferată sau un sos potrivit pentru peşte.

Lasati un comentariu