Spectacol de Ziua Femeii

• publicat la: 8 martie 2012
Spectacol de Ziua Femeii

Am obiceiul să-mi încep dimineața frunzărind virtual publicațiile on-line de știri și, ca orice locuitor care-și iubește și respectă orașul, răsfoiesc mai atent publicația locală. Când am deschis pagina de internet a Buletinului de Carei mi-a atras atenția comunicatul de presă care anunța spectacolul dedicat Zilei Internaționale a Femeii.

Cunosc trupele de dans și muzică ale Centrului Cultural așa că, la ora anunțată am pășit în sala de spectacol cu un orizont de așteptare ridicat în ceea ce privește nivelul artistic. Încă de la intrare mi-a atras atenția interesul pe care l-au manifestat concitadinii mei pentru actul artistic local. Nu mai era nici un  loc liber, unii spectator stăteau răbdători în picioare.

În sfârșit! Cortina se ridică și prezentatorii Csobot Adel și Adrian Ștefănuți anunță primele puncte din program.

Piticii de la Magic Dance ascunși după inimi mari roșii pe care le-au dăruit în dans mamelor, Vlad Gabor, o voce promițătoare în muzica ușoară, și copii mici de la Ansamblul Ceatăra demonstrează că avem asigurat viitorul ,cel putin in acest domeniu.

Grupa mica a Ansambului Rote Rose a adus pe scenă ritmurile vesele ale dansului german, apoi Andrada Balogh ne-a purtat cu multă sensibilitate pe acorduri de muzică ușoară. Scena s-a dovedit neîncăpătoare pentru exuberanța și veselia celor mai tineri componenți ai trupei Magic Dance.

Ansamblul Ceatăra a schimbat registrul coregrafic, intrepretând „Călușerul”, un dans mai puțin obișnuit pentru zona noastră de Codru. Folclorul maghiar i-a avut ca reprezentanți pe cei de la Ansamblul Reketye.

Ritmurile alternează și perechea Laniana Marincaș și Raul Chiorean aduc pe scenă eleganța valsului și gingășia unor copilași care îți dau senzația că danseaza de când s-au născut.

A venit apoi rândul celor mai mari  componenți ai trupelor de dansuri sau muzică ușoară  să ne arate maiestria dobândită cu trudă în multe ore de repetiții. Rând pe rând, Tania Gabor, la muzică ușoară, Ansamblul Ceatăra, dansuri și muzică populară din Codru, Rote Rose, dansuri populare germane, Magic Dance, dans modern, Csobot Adel împreună cu Nagy Anita și Julia Vitez, muzică ușoară din repertoriul maghiar, au întreținut o atmosferă antrenantă, răsplătita de indelungi aplauze ale publicului care rezona cu artiștii.

Spectacolul de înaltă ținută artistică a avut și un punct culminant: momentul de balet al Lanianei Marincaș.

Am avut câteva clipe senzația că un îngeraș roz cu bucle negre a coborât pe scenă. Nu minimalizăm talentul și dăruirea celorlalți mici mari artiști care au urcat în seara aceasta pe scenă, dar, așa cum remarca prezentatoarea, Laniana este o adevărată balerină. Urca și cobora de vârful poantelor ușor și grațios încât te făcea să uiți că ai în față o fetiță de clasa I.

Știam că avem copii talentați, știam că în Careiul meul natal actul artistic de calitate este prețuit și cultivat, dar acest spectacol mi-a reconfirmat toate acestea.

Aplauzele publicului au răsplătit cu dărnicie talentul dublat de multă muncă al artiștilor pregătiți cu multă dăruire de instructorii Centrului Cultural Carei: Adrian Pașca, Endy Szucs, Păvăluc Raluca, Jozsef Szucs, Kiss Zita, Csoka Boglarka.

Nicoleta Latiş

Lasati un comentariu