Târgul Internaţional Tehnic, Pro Invent şi Foresta la EXPO Transilvania – 27-30 martie 2012

• publicat la: 26 martie 2012
Târgul Internaţional Tehnic, Pro Invent şi Foresta la EXPO Transilvania – 27-30 martie 2012

Specialiştii din intreaga ţară sunt aşteptaţi la a XX-a editie, jubiliară, a Târgului Internaţional Tehnic care işi deschide porţile la Expo Transilvania Cluj,marţi, 27 martie 2012.

Succesul editiilor precedente a determinat creşterea constantă a numărului expozanţilor şi participarea din ce in ce mai numeroasă a companiilor din străinătate, acest târg câştigându-şi renumele de cea mai importantă manifestare de profil din Transilvania. EXPO Transilvania şi Camera de Comerţ şi Industrie Cluj sunt organizatorii evenimentului.

Miercuri, 28 martie, in Sala de conferinţe Transilvania a centrului expoziţional are loc workshop-ul cu tema „Stimularea dezvoltării naţionale si a colaborării la nivel UE prin transfer de tehnologii si idei inovative”, organizat de INCDO – INOE 2000, sucursala ICIA Cluj-Napoca, prin Centrul de Transfer Tehnologic CENTI şi IPA Craiova, puncte de contact Enterprise Europe Network, alături de Universitatea Tehnică şi Expo Transilvania.

In aceeaşi perioadă au loc PRO INVENT – Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării si Inventicii, ediţia a X-a si FORESTA – Expoziţie specializată de utilaje, echipamente, scule, accesorii, tehnologii si servicii pentru exploatarea si prelucrarea lemnului, editia a XV-a.

151 de expozanţi din România, Elveţia, Polonia, Ungaria, Franţa, Germania, Austria, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Republica Moldova şi Iran vor fi prezenţi la cele trei  manifestări.

Anul acesta la Târgul Internaţional Tehnic – T.I.T. participă peste 50 de expozanţi,unii din România iar alţii din Elveţia (3 expozanţi), Polonia (2 expozanti), Germania (1 expozant), Franţa (1 expozant), Austria (1 expozant) şi Ungaria (1 expozant).

Aşa cum ne-au obişnuit, expozanţii prezintă la târg tehnologii si utilaje de ultimă generaţie. In cadrul T.I.T. firma HYDR-MS prezintă pentru prima dată in România presa hidraulică orizontală multifuncţională  PH 20-350 CN. Rywal RHC va expune: aparate pentru sudare MIG-MAG, TIG si MMA, echipamente de protectie pentru sudare, discuri de debitare şi discuri abrazive, sârmă pentru sudare, electrozi pentru sudare.

Tematica T.I.T. 2012:

maşini-unelte, scule şi accesorii; maşini hidraulice, pompe, compresoare; maşini pneumatice; utilaje de ridicare si transport industrial; utilaje si tehnologii de sudare-debitare; defectoscopie, tehnologii laser; tratarea prin distilare a apelor industriale uzate; masini si tehnologii de curătat si degresat piese; automatizări industriale, robotică; aparatură de măsură şi control; depuneri electrostatice, galvanizări; soft industrial; instalatii de vopsire, metode de uscare; lubrifianti si adezivi industriali; proiectare si cercetare industrială; instrumente si metode utilizate in sistemul de control şi atestare a calităţii.

Cea de a X–a editie a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii Pro Invent se va desfăşura, asemeni editiilor precedente, la Centrul expoziţional Expo Transilvania din Cluj – Napoca, concomitent cu Târgul  Internaţional Tehnic.

Organizat de Universitatea Tehnică din Cluj – Napoca, in parteneriat cu Academia de Siinţe Tehnice – Filiala Cluj, Camera de Comert si Industrie Cluj, Expo – Transilvania Cluj – Napoca, sub egida Ministerului Educatiei, Tineretului si Sportului, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Stiinţifică, Salonul reuneşte peste 80 de entităţi (universităţi, institute si centre de cercetare, firme, asociatii ale inventatorilor, persoane fizice, inventatori) din România, din Republica Moldova si Iran.

La această a X-a editie, jubiliară, vor fi prezentate peste 300 de lucrări, cu inalt grad inovativ, din aproape toate domeniile de activitate. Aceste lucrări vor fi jurizate iar pentru cele mai valoroase se vor acorda distincţii.

Programul Salonului Pro Invent:

27 martie

Ora 11.00 – Festivitatea oficială de deschidere;

Lansarea Dictionarului inventatorilor romani contemporani, vol.III, Editura                            Risoprint, 2012;

Ora 12.30 – Sala Transilvania

Prezentare: “PRO INOVA” – Program educational in domeniul managementului inovarii. (Proiect cofinantat din Fondul Social European prin  Programul Operational Sectorial Dezvoltatrea Resurselor Umane 2007 – 2013)

Prezintă: Prof.dr.ing. Marius Bulgaru; Conf.dr.ing.Laura Grindei; Prof.dr.ing. Gheorghe Sebestyen – Pall.

28 martie

Ora 11.00 la Sala Transilvania

Workshopul cu tema: Stimularea dezvoltarii nationale si a colaborarii la nivel UE prin transfer de tehnologii si idei innovative.

Organizator: INCDO – INOE 2000, sucursala ICIA Cluj-Napoca, prin Centrul de Transfer Tehnologic  CENTI şi IPA Craiova, puncte de contact Enterprise   Europe Network.

27-30 martie

Bursa inventiilor ( intâlniri ale cercetătorilor, inovatorilor si inventatorilor cu  potenţialii utilizatori – prezentare de tehnologii si produse); realizarea de conexiuni stiintifice în rândul participantilor si a organizaţiilor inventatorilor   din ţările participante.

Aflat la cea de a XV-a editie,FORESTA este târgul specialistilor din industria prelucrarii lemnului, şi este organizat de EXPO Transilvania si CCI Cluj, impreună cu Asociatia Patronala a Forestierilor din România – ASFOR si Regia Nationala a Pădurilor – ROMSILVA.

La editia din acest an a manifestării expozitionale sunt prezenţi expozanţi din România, Bulgaria, Cehia si Slovacia.

Tematica generală FORESTA cuprinde: tehnologii, utilaje si echipamente pentru exploatatii forestiere, prelucrarea si tratarea lemnului, tehnologii, utilaje, echipamente pentru productia de mobila, accesorii si materiale auxiliare pentru industria mobilei , tehnologii si echipamente pentru productia de energie din lemn si deseuri din lemn, ecologizarea si protectia mediului in exploatatiile forestiere si zonele afectate, cladiri din lemn, asociatii de specialitate; literatură de specialitate.

Noutăţi prezentate de expozanţi in 2012:

– Quick Wood – prezinta sistemele de slefuire Quick Flex si Quick Strip cu utilizare prelungita. Acest sistem permite utilizarea periilor de slefuire pe o perioada mult mai indelungată faţă de cum se utilizau până acum.

– Prebena – PREMO 400Compresorul ideal pentru teren – un partener ideal pentru lucrările de atelier si teren, fiind intre primii cu un debit mare de aer comprimat (230 l/min.), cu aceasta capacitate si forma compactă permitând efectuarea de lucrări care până acum nu se puteau realiza.

– Maşina pentru procesat lemn de foc, cu productivitate mare, Palax Power 100S

– Staţie de alimentare cu buşteni Palax Midi log-deck

– Bronto – motofierăstraie, electrofierăstraie si unelte mici de grădinărit.

– Utilaje forestiere noi si second hand marca John Deere,

– O gamă completă de consumabile şi accesorii pentru utilajele forestiere (lanţuri, cabluri, uleiuri, piese de schimb).

Tehnologii de vârf, utilaje performante, de ultimă generaţie, cele mai recente si importante inventii si inovatii – le găsiţi la Expo Transilvania in perioada 27-30 martie 2012.

Program de vizitare: 27-29 martie orele 10.00-18.00, 30 martie 10.00-16.00.

Locatie: Centrul expozitional EXPO Transilvania, str. Aurel Vlaicu f.n. Cluj-Napoca; (cartier Mărăsti, linii de transport in comun: troleibuz 4, 6, 7; autobuz 8, 30, 46B).

Program de vizitare: 27 – 29 martie, orele 10 – 18

30 martie, orele 10 – 16

Târgurile următoare: 4 – 8 aprilie 2012

TARGUL DE FLORII SI PASTI – Târg cu vânzare de bunuri de larg consum

PRICHINDEL FEST – Târg pentru copii până la 6 ani, părinti si copii

TRANSILVANIA PRIMA GARDEN – Targ – expozitie de floricultură si grădinărit de primăvară

redacţia

Lasati un comentariu