Tip Top Carei 2012

• publicat la: 31 martie 2012
Tip Top Carei 2012

Ediţia de anul acesta a concursului regional Tip Top Minitop s-a desfăşurat  in incinta  Castelului din Carei.Un cadru de basm în care 54 de copii preşcolari din Carei, Andrid,Dindeşti şi Vezendiu,12 elevi din claselor a I-a şi a II-a de la Şcolile cu clasele I-VIII nr.1 şi nr.3, precum şi de la Grupul Şcolar Josephus Calasantius au intrat in concurs, invingându-şi emoţiile.

Prezentatoarele concursului,Claudia Zob şi Orsolya Heletya, au deschis Tip Top Minitop 2012

cu prezentarea membrilor juriului,Balog Elisabeta,Leşan Ligia,Lupşa Andrea,Şut Renata şi Szucs Endy, care au avut o sarcină dificilă pentru că toţi copiii s-au prezentat foarte bine, farmecul vârstei fiind un atu puternic.

Micii artişti au concurat în serii de câte 12,fiecare încercând să-şi învingă emoţiile şi să interpreteze cât mai bine poezia sau cântecul ales.Dintre micutele concurente care îşi aşteptau rândul să intre în concurs,Cezara Briana Sas nu-şi putea stăpâni îngrijorarea că poezia ei, „Pisicuţa vegetariană,ar putea fi recitată şi de altcineva.

Imediat după ce a ieşit de pe scenă, Cerasele Iasmina Floria ne-a spus,cu toată candoarea vârstei, că „nu am avut emoţii. Mie îmi place să cânt în public”.

In timpul deliberarii juriului, componentele trupei Magic Dance junior au dansat pe muzica lui Michael Jackson, iar apoi micuţa balerină, Laniana Marincaş a oferit cateva mostre ale uriasului talent de care dispune,dovedind din nou ca talentul nu are vârstă.

Pentru a evidenţia ambiţia şi voinţa acestei fetiţe, care ne uimeşte de fiecare dată, pot să vă spun că a dansat cu o durere vie la picior(cauzata de o luxatie), pe care a înfrânt-o dansând ca un înger roz. Atunci când talentul îşi dă mâna cu voinţa şi munca,rezultatele nu se lasă aşteptate.

După momentul artistic,pregătit de Păvăluc Raluca,toţi participanţii s-au adunat pe ringul de dans improvizat ad-hoc în Sala mare a Castelului, in asteptarea deciziilor juriului.

Au luat locul I la secţiunea dedicată grădiniţelor Moca Karina si Sajerli Anna, iar locul II Gliguţă Luca şi Moca Andrea.

Locul III, la aceeaşi secţiune,l-au ocupat Balogh Roland,Budău Oana şi Bor Vandy. Cu premiul special au fost recompensaţi Babici Lorena şi Coşarcă Iulia.

La secţiunea şcolari, clasa I şi a II-a, Tyukodi Viktoria şi Kos Patricia au câştigat locul I, iar Nemati Tamara şi Anderco Kitty s-au clasat pe locul II. Pe treapta a treia a podiumului au urcat Szekelz Stefania şi Lemak Alexandra. Schlachter Flora a fost recompensată cu premiul special al secţiunii şcolari.

Toţi concurenţii au primit,la final, Diplome de participare.

Povestea de la Castel a Concursului regional Tip Top Minitop s-a scris şi datorită sponsorilor: Primăria Municipiului Carei, Asociaţia Kinderland şi S.C. Varga Quatro SRL. Felicitări merită şi Direcţia de Cultură a Primăriei Carei, precum şi instructoarea Raluca Păvăluc de la Centrul Cultural Carei, responsabili cu organizarea fără cusur a acestui eveniment artistic.

Nicoleta Latiş

foto Radu Oneţ

Lasati un comentariu