Violonistul Alexandru Tomescu la Satu Mare

• publicat la: 27 martie 2012
Violonistul Alexandru Tomescu la Satu Mare

Violonistul Alexandru Tomescu va cânta la Satu Mare miercuri, 28 martie, incepând cu ora 18.30 la Filarmonica Dinu Lipatti Satu Mare. Acesta va susţine un recital extraordinar organizat in colaborare de cluburile Rotary si Lions si Filarmonica Dinu Lipatii Satu Mare.

Poate cel mai cunoscut artist român de muzică clasică, violonistul Alexandru Tomescu este deja o vedeta autentică la nivel national. Programul va cuprinde lucrări pentru vioară solo scrise de Niccolo Paganini si Eugene Ysaye, maestrul urmând să le interpreteze pe renumita sa vioară Stradivarius.

Intrarea se face pe bază de invitatie. Preţul este de 40 de lei iar cei care incă nu au intrat in posesia unei astfel de invitatii o pot face la intrarea in sala de spectacole. Preţul invitatiei cuprinde pe lângă onorariul artistului o sumă suplimentara, sumă ce va fi donată Liceului de Artă Aurel Pop si Scolii de Arte Satu Mare pentru achizitionarea de material didactic.

Cu aceasta ocazie,preşedinta clubului Rotary Satu Mare, Aurelia Vulciu mulţumeşte tuturor celor care au ajutat la organizarea si mediatizarea acestul eveniment. Violonistul Alexandru Tomescu este solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio si al Filarmonicii Pitesti. Are 26 de premii la concursuri internationale, peste 1000 de concerte in intreaga lume, colaborari cu mari dirijori si 12 CD-uri. O carte de vizită impresionantă pentru tânărul violinist a cărui tehnică impecabilă, sensibilitate si maturitate muzicala au depăşit de mult granitele Europei, traversând oceanul si ajungând până in Asia si America.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu