12 fructe și legume care îți redau strălucirea tenului după sărbători

• publicat la: 26 aprilie 2012
12 fructe și legume care îți redau strălucirea tenului după sărbători

Mesele bogate de sărbători îți pot solicita la maxim sistemul digestiv și pot lăsa tenul mat și uscat. Dacă vrei să recuperezi strălucirea tenului, încearcă 12 fructe și legume cu efecte benefice asupra pielii tale.

În afară de hidratare, secretul unui ten strălucitor este o alimentație bogată în legume și fructe. Cele care îți oferă cea mai mare porție de sănătate și frumusețe sunt cele în culori puternice. Pentru a recăpăta strălucirea tenului după sărbători, încearcă să introduci în dieta curcubeul de legume și fructe ce include acizi grași, antioxidanți, vitamine și toate mineralele necesare.

Afine

Cei mai puternici antioxidanți ce pot fi obținuti prin consumul de fructe sunt antocianinele, găsite în belșug în afine. Acestea întăresc vasele capilare de la nivelul pielii și reduc riscul vaselor sanguine sparte ce oferă un aspect neplacut pielii.

Varză Kale

Cunoscută și sub denumirea de varză albastră creață, varza Kale este mai puțin cultivată în România, dar este o sursă importantă de beta-caroten și magneziu, substanțe ce previn îmbatranirea pielii.

Kiwi

Mai bogat in vitamina C decât cele mai multe citrice, kiwi are un efect important pentru producția de colagen, ce menține pielea elastică și frumoasă.

Broccoli

Compușii din broccoli grăbesc repararea celulară și producția de celule în țesutul epitelial, iar această legumă oferă și o protecție naturală a pielii împotriva razelor ultraviolete.

Avocado

Acizii grași Omega-3 din avocado fac parte dintre „grăsimile bune”, care asigură o piele catifelată și strălucitoare.

Banane

Bogate în potasiu, bananele sunt recomandate mai ales în perioadele de stres, deoarece stările tensionate au un efect negativ asupra producției de colagen. În plus, bananele protejează pielea de îmbătrânirea prematură.

Ananas

Pe langă conținutul ridicat de vitamina A și vitamina C, ambele necesare pentru un ten frumos și strălucitor, ananasul conține și enzime care grăbesc arderile de grăsimi. La nivelul pielii, enzimele din ananas pot reduce celulita în mod natural.

Morcovi

Sursă importantă de beta-caroten, morcovii introduși în alimentația ta zilnică pot asigura o protecție mai bună a pielii împotriva radiațiilor solare, ce pot induce pielii un aspect mat și uscat.

Rodie

Rodia conține numeroși antioxidanți și fitonutrienți care reduc inflamațiile și oferă protecție suplimentară pielii atunci când este expusă la toxine sau la temperaturi prea ridicate sau prea scăzute.

Roșie

Licopenul, substanță cu efecte antitumorale continută în belșug de roșii, poate menține strălucirea pielii și întârzia îmbătrânirea ei. Spre deosebire de toate celelalte legume și fructe utile pentru un ten strălucitor, roșiile au un efect mai puternic atunci când sunt gătite.

Capșuni

Bogate în acizi alfa-hidroxi care duc la eliminarea straturilor de piele moartă și în vitamina C, care stimulează productia de colagen, căpșunile nu trebuie să lipsească din alimentația ta atunci când sunt în sezon.

Usturoi

Cu un conținut ridicat de compuși chimici pe bază de sulf, usturoiul a fost folosit ca tratament natural pentru multe probleme dermatologice de-a lungul timpului, iar efectul său de detoxifiere a ficatului poate contribui într-un mod mai puțin direct la strălucirea tenului.

sursa eva.ro

Lasati un comentariu