Autoturism furat la Cluj găsit la Moftin

• publicat la: 19 aprilie 2012
Autoturism furat la Cluj găsit la Moftin

Ca urmare a investigațiilor efectuate de polițiștii Secției 7 Carei Poliție Rurală, un autoturism sustras din Cluj Napoca, și identificat în apropierea localității Moftinu Mic, a ajuns din nou în proprietatea persoanei ce a fost prejudiciate în urma comiterii furtului.

Polițiștii rurali au identificat autoturismul înmatriculat în Cluj, abandonat în șanțul din apropierea pasajului de cale ferată, stabilind în urma verificărilor întreprinse că acesta figura ca furat. A fost efectuată cu sprijinul criminaliștilor cercetarea la fața locuilui, ulterior luându-se toate măsurile necesare pentru ca autovehiculul să fie restituit proprietarului păgubit, mașina fiind predată unui echipaj din cadrul Secției 1 Poliție Cluj Napoca.

Polițiștii clujeni au depistat și principalii suspecți în cazul acestui furt, cercetările extinzându-se pentru a putea stabili cu exactitate întreaga activitate infracțională a acestora.

Mandate de executare a pedepsei închisorii – aduse la îndeplinire în urma acțiunii polițiștilor

Două persoane condamnate la executarea unor pedepse privative de libertate au fost depistate de polițiștii rurali și de investigații criminale în contextul unor acțiuni vizând identificarea persoanelor ce figurează ca urmărite ori care se sustrag cercetării penale.

Astfel, în Arestul Inspectoratului a fost încarcerat Csaba K., de 32 de ani, din Berveni, condamnat la 2 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, depistat de polițiștii Secției 7 Carei Poliție Rurală.

Cea de-a două persoană depistată de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, linia de muncă “Furturi din buzunare”, este Carmen K, de 26 de ani, din Satu Mare, pe numele căreia instanța a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii în cuantum de 10 ani și 6 luni, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Cele două persoane condamnate vor fi transferate în Penitenciarul Satu Mare pentru a-și ispăși pedepsele trasate în sarcina lor de instanțele de judecată.

Cauze penale privind comiterea de infracțiuni de furt și distrugere – instrumentate de polițiștii rurali

Polițiștii Secției 4 Beltiug poliție Rurală au identificat suspectul în cazul comiterii unei infracțiuni de furt din locuința unui bărbat de 59 de ani, din Pișcari. Partea vătămată a sesizat Poliția, reclamând că persoane necunoscute i-au sustras din locuință suma de 250 lei.

Suspectul, un tânăr de 18 ani, Călin V., din aceeași localitate, a pătruns prin escaladarea geamului în locuință și a sustras banii, fiind cercetat de polițiști pentru infracțiunea comisă.

O altă tânără de 20 de ani este cercetată de polițiștii din Tășand pentru sustragerea de alimente dintr-un magazin din localitate.

Polițiștii Secției 8 Gherța Mică Poliție Rurală au instrumentat două cauze având drept obiect comiterea unor infracțiuni de violare de domiciliu și distrugere.

Un bărbat de 50 de ani din Turț și un minor de 15 ani, din aceeași localitate sunt suspectați de distrugere de bunuri și pătrundere fără drept în gospodăriile părților vătămate. Minorul a spart cu o piatră geamul termopan al locuinței unui consătean, cauzându-i un prejudiciu de 1000 lei, iar Grigor H., de 50 de ani, a pătruns fără drept în curtea casei lui Vasile K., din Gherța Mare, distrugându-i totodată și ușa de acces în locuință.

Pentru faptele comise, cei doi suspecți s-au ales cu dosare penale, în cazul minorului urmând a se verifica dacă acesta avea discernământ cu privire la fapta comisă.

Lasati un comentariu