Deținere și uz fără drept de armă neletală

• publicat la: 20 aprilie 2012
Deținere și uz  fără drept de armă neletală

În cursul ziliei trecute, 19 aprilie a.c., polițiștii Secției 5  Petrești Poliție Rurală au organizat o acțiune pe linia respectării reglementărilor legale privind regimul armelor, context în care a fost depistat un tânăr de 25 de ani, din Pișcolt, care deținea, fără drept, la domiciliu, o armă cu aer comprimat având calibrul de 5,5 mm. Mai mult, în urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul a făcut uz de arma neletală, de asemenea în mod ilegal, trăgând de mai multe ori după păsări sălbatice, în curtea locuinței sale.

Arma a fost ridicată și predată Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe periculoase în vederea expertizării, iar suspectul, Gicu G., este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de deținere și uz fără drept de armă neletală.

Acțiuni pe linie rutieră

Acțiunile menite a preveni producerea de accidente de circulație și a-i responsabiliza pe toți participanții la trafic, în sensul respectării cu strictețe a normelor rutiere, au continuat și în cursul zilei trecute,  polițiștii rutieri aplicând peste 250 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproximativ 35.000 lei.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce patru permise, pentru conducere cu viteză peste limita legală, neacordare de prioritate altor autovehicule, respectiv conducerea de autovehicule ce prezintă defecțiuni tehnice.

Spre exemplu, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat pe Vasile G., de 21 de ani, din Turț, conducând autoturismul cu o viteză de 138 km/oră pe Strada Botizului din municipiu, șoferul rămânând fără  permis.

Aceeași sancțiune a fost aplicată de polițiști altor doi șoferi ce au condus autoturisme ce prezentau defecțiuni tehnice, precum și unui conducător auto care nu a respectat semnificația indicatorului “Cedează trecerea” intrând în coliziune cu un alt autoturism care circula pe drumul prioritar.

Lasati un comentariu