Hoţii de cablu telefonic testează vigilenţa Poliţiei

• publicat la: 21 aprilie 2012
Hoţii de cablu telefonic testează vigilenţa Poliţiei

Locuitorii străzii Nicolae Iorga din Carei au rămas fără serviciul de telefonie fixă după ce peroane necunoscute au tăiat cablul  pentru a-l vinde la fier vechi. Fenomenul nu este unul nou,el persistând de mai mulţi ani.

De câtva timp incoace,locuitorii străzii Nicolae Iorga se confruntă cu dese intreruperi ale serviciilor de telefonie fixă şi Internet,deranjamente datorate  repetatelor furturi de cablu de telefonie.

Dacă până acum toate aceste neplăceri erau remediate intr-un timp acceptabil,de această dată rezolvarea problemei a trenat mai bine de două săptămâni,perioadă în care abonaţii Romtelecom nu au putut utiliza serviciile pentru care achită facturile.

În noaptea de 5 spre 6 aprilie 2012, persoane necunoscute au furat cablul ce asigura serviciul de telefonie furnizat de Romtelecom, de pe strada Nicolae Iorga, o porţiune însemnată din stradă nemaiputând beneficia de serviciile stipulate in contract, respectiv internet şi telefon. Urmare a sesizărilor locuitorilor către serviciul de Deranjamente al Romtelecom,in data de 7.04.2012, acesta a fost înlocuit pentru ca la câteva zile aceeaşi porţiune de cablu să dispară din nou.

În data de 12 aprilie,abonaţii au făcut o nouă sesizare în scris pentru remedierea situatiei,în urma căreia li s-a promis că sâmbătă 13 aprilie,între orele 12-13 sunt programaţi să li se răspundă la solicitare.

Mulţi dintre locuitorii afectaţi sunt persoane in vârstă care ţin legătura cu familiile lor prin intermediul serviciului telefonic.Alţii sunt utilizatori plătitori ai serviciului de Internet .

Unul dintre locatarii afectati,A.D., a dorit să facă câteva precizări pentru Buletin de Carei.

În Vinerea Mare am depus sesizare scrisă pentru a semnala că nu mai avem ton la telefon şi nici Internet. În Sâmbăta Mare am sunat din nou.Au spus că suntem programaţi la intervenţie în aceeaşi zi între orele 12-13. Nu s-a rezolvat nimic, iar marţi am sunat iarăşi la Deranjamente. Ne-au răspuns că au văzut cererea, dar nu ştiu de ce nu a fost nimeni. Astăzi (20.04.2012) am sunat din nou şi ne-au asigurat că vor face tot posibilul să remedieze avaria. De o săptămână cei de la Romtelecom vin la faţa locului, se uită,iar când soţul meu i-a întrebat când se va remedia au răspuns că aşteaptă să le vină cablul. Acest lucru ni se întâmplă de 3-4 ori pe an. Ni s-a promis că dacă vom suna la serviciul financiar nu se vor factura aceste zile în care nu am avut nici telefon, nici internet.”

Situaţia nu este singulară,anul trecut aceaşi problemă a existat tot in perioada sărbătorilor pascale.

Un alt utilizator ce locuieşte in această zonă, a depus incă din cursul anului trecut o sesizare în scris la Poliţie, în urma căreia i s-a răspuns,tot în scris,că se vor lua măsuri de patrulare pentru a preîntâmpina aceste acte de vandalism a reţelei de telefonie. Nici până in ziua de azi hoţii nu au fost prinşi şi astfel au acţionat din nou.Locuitorii afectaţi sunt cei ce locuiesc pe  partea cu numere pare, de la nr. 38 până la capătul străzii,înspre cimitir.

Vineri 20 aprilie,după o intrerupere de două săptămâni,cablul furat a fost inlocuit,serviciile de telefonie şi Internet fiind din nou operaţionale.Rămâne de văzut până când.

redacţia

comentarii

de mihai la 21 aprilie 2012 - 11:32

solutia e sa renuntam la rcs-rds pentru ca nu transmit toate posturile TV pe care le dorim si sa luam receiver de la alta firma de cablu tv; iar pentru telefonie, solutia e renuntarea la telefonia fixa si trecerea pe telefonie mobila cu cartela pre-pay.

de Erika la 21 aprilie 2012 - 11:43

RCS & RDS, compania controlată de Zoltan Teszari,e mai mult cu cu mufa, eufemistic vorbind. Nu ai internet cu zile și pe ei bineînțeles că îi doare la bască.Daca suni la ei și faci o reclamație se comportă ca niște roboței bîlbîiți. Au aceeași placă, îți pun aceleași întrebări idioate și inutile, te îndrumă și îți indică aceleași operațiuni ineficiente, pentru ca în final să nu poată face nimic și să-ți spună pe un ton triumfător că au înregistrat reclamația ta.Dacă încerci să afli cînd ți se va rezolva problema răspunsul vine invariabil: ”în cel mai scurt timp”.Aștepți degeaba și nu se întîmplă nimic cu tot cu cablul lor optic,sic !

de mihai la 21 aprilie 2012 - 11:52

si atunci nu e mai indicat sa renunti la rds?

de vasile la 24 aprilie 2012 - 06:28

Solutia e ca, la fel precum in toate tarile civilizate, sa aiba retea de distributie intinsa prin pamant nu pe stalpi. In cazul asta nu s-ar mai osteni nimeni sa sape la 1.5m pentru putin cupru. Ar fi si estetic.

de mihai la 24 aprilie 2012 - 11:43

au luat astia sinele de cale ferata, cablurile de tensiune pentru calea ferata electrificata, conductorii de la dispozitivele de siguranta a circulatiei si credeti ca nu ar scormoni in pamant ca sa ia cablurile alea? pana nu se introduce o pedeapsa serioasa pentru astfel de fapte, ele vor continua si se vor inmulti.

de podoba mircea la 24 aprilie 2012 - 20:10

mihai are dreptate !!! Cand am pus la punct fosta centrala termica (actuala SALA DE TENIS DE MASA),au fost ceva postamente de beton in care erau prinse niste sine din fier(pe care au fost ,asamblate motoare de capacitate mare),care nici cu picamerul nu s-au putut distruge,dar peste noapte,au disparut,datorita unor” colectionari „de fier vechi de etnie r..a din cartierul respectiv !!! Ptr acesti indivizi ,nu exista lege ??????????

de Arik Weinberger la 26 aprilie 2012 - 21:36

patrula politiei circula pe str. Nicolae Iorga, dar ziua in amiaza mare, si nu noaptea, cum ar fi normal s-o faca!!! apropo, gardienii comunitari sunt scutiti sa faca patrule noaptea??? e lipsa de vehicule la politie? se poate rezolva si asta stimate domnule comisar sef Chis, folositi masina particulara, ca benzina se poate achita din impozitele pe care le platim , care cresc in fiecare an!!!! va doresc mult succes, si speram ca vom putea folosi telefonul si internetul tot timpul si fara intreruperi de saptamani!!

Lasati un comentariu