Intoleranţă şi Crimă- o nouă apariţie editorială

• publicat la: 22 aprilie 2012
Intoleranţă şi Crimă- o nouă apariţie editorială

Recent a ieşit de sub tipar la Editura Dacia xxi din Cluj Napoca, lucrarea ,, Intoleranţă şi crimă,, vol. III, într-o ediţie specială, semnată de Vasile Moiş şi Ioan Corneanu. Primul volum din ciclul ,,Golgota Ardealului Românesc,, este lucrarea ,, Intoleranţă şi crimă, Golgota Sătmăreană 1940 – 1945,,  iar cel de al doilea volum este intitulat  ,, Evreii Sătmăreni, Istorie şi destin,,.

Autorii „deschid” cartea cu afirmaţiile marelui istoric Nicolae Iorga,”Un popor care nu -şi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii” .

Domnul profesor dr. Ioan Corneanu, coautor al cărţii, a subliniat că lucrarea de faţă este rodul muncii a 12 ani de căutare şi cercetări în vederea dezvăluirii adevărului. ,,Intoleranţă şi crimă,, vol III este o carte document.

În cele 450 de pagini sunt descrise următoarele capitole; Românii din Ardealul de Nord în arhivele Vaticanului; Trianonul a făcut dreptate Ungariei; Afacerea ,, optanţilor; Al II – lea Diletant de la Viena, vinovăţia guvernanţilor de la Bucureşti; Golgota Ardealului de Nord în 23 de documente inedite; Situaţia românilor refugiaţi , expulzaţi şi deportaţi din Ardealul de Nord după 30 august 1940; Miklós Horty – srigoiul care tulbură somnul morţilor evrei şi români; Familia Kővári din Satu Mare, o familie de martiri; Autonomia secuiască rediviva; numeroase fotografii ale membrilor refugiati, deportati, e.t.c.

Am dorit să prezentăm adevărul istoric,marcat de triumful unui popor,copleşit pentru o vreme de stihiile dezlănţuite ale unui destin necruţător.Trăim,este adevărat,într-o Europă Unită,dar fantasmele trecutului continuă să tulbure minţile unor nostalgici,care n-au renunţat niciodată la obsesia maladivă,cuibărită adânc în cugetul şi sufletul lor,refacerea Ungariei Mari.Cât vor dăinui aceste stafii,va exista pericolul real ca interesele ţării noastre să fie puse,din nou pe tarabă,şi renegociate de zarafii politici.În definitiv,aşa cum spunea N.Iorga, Istorie se cheamă ceea ce s-a întâmplat cu adevărat,nu ceea ce am vrea să se fi întâmplat.

Omul de rând asistă stupefiat la facerea şi desfacerea unor guverne,în care totul este scos la mezat,inclusiv interesul naţional.Numai aşa se explică faptul că UDMR,o asociaţie culturală,al cărei scop declarat este bantustanizarea României pe criterii etnice,participă cu nonşalanţă la toate guvernările României de după 1989. S-ar zice că guvernanţii nu văd simbolurile naţionale terfelite zilnic,nu văd persecutarea românilor în aşa zisul Ţinut Secuiesc şi nu văd continuarea procesului de maghiarizare,făcută  sub principiul  „discriminării pozitive”.

Pentru achiziţionarea cărţii este necesar să vă  înscrieţi la0740/195 934 sau la  sediul asociaţiei refugiaţilor Carei    (vis-a–vis  de Kaufland),  achitând suma de 100 lei, şi în scurt timp veţi primi cartea.

Prof Mihai Bertiean

comentarii

de crima ? la 24 aprilie 2012 - 06:33

Ha,ha.Fiti pe faza.Va aparea zilnic in media. E subiect de roman si film. Merita sa urmariti. Fariseii sunt printre noi.Fereste-te.

Crima intre frati ?
Cum isi omoara sora,zi de zi, un barbat din com Acas.
Citeste ,in curand, cum distrugi un om,pic cu pic,picatura cu picatura.
Nici nu e nevoie de cutit.
Ce credeti ? Asta cum se pedepseste ?
Spune-ti parerea !

de radacini la 24 aprilie 2012 - 10:25

Nu stiu cum se intampla ca de fiecare data cand apare ceva despre discriminarile la care au fost supusi romanii ardeleni sub dominatia maghiara sau austro-ungara sa se gaseasca cate un anagramat care nici nu stie nici scrie, nici sa se exprime romaneste si da cu biciul. Sa nu uitati stimati anagramati ca cei care neaga istoria, alor sau a altora dispar din istorie. Pentru ca istoria nu iarta. Ti-o asumi si mergi inainte sau negi si atunci istoria te matura ca pe o frunza. Din vorba „istoria se repeta”trebuie sa invatatm ca daca nu ne asumam istoria vom face perpetuu aceleasi greseli spre distrugerea noastra.

Lasati un comentariu