„Jucării pentru copii”. Pe ce cheltuie Ministerul Educaţiei 800,000 de mii de EURO

• publicat la: 20 aprilie 2012
„Jucării pentru copii”. Pe ce cheltuie Ministerul Educaţiei 800,000 de mii de EURO

Anul acesta, Ministerul Educaţiei şi-a propus să doteze grădiniţele cu marionete, semne de circulaţie, balanţe cu numărătoare şi mulaje pentru educarea igienei orale. Ministerul va cheltui pentru cele 11,700 de grădiniţe din întreaga ţară 3,5 milioane de lei , adică 800,000 de euro .

Eurodidactica va livra semnele de circulaţie şi balanţele cu numărătoare pentru suma de 824,500 lei, respectiv 1,5 milioane de lei, Peak Toys sunt cei care vor distribui marionetele pentru suma de 402,000 lei, iar mulajele vor fi cumpărate de la editura Herra pentru 430,000 de lei, potrivit anunţului de atribuire postat pe e-licitaţie.ro.

Livrarea va fi făcută în maxim 60 de zile de la semnarea contractului.

Având în vedere că licitaţia pentru dotarea gărdiniţelor a început acum doi ani, şi că între timp numărul de grădiniţe de la noi din ţară a scăzut, ajungând de la 12.577 în 2010 la 11.700 în 2012, bugetul alocat a scăzut şi el. Astfel, bugetul a ajuns de la 9,3 milioane de lei la doar 3,5 milioane de lei.

Iniţiativa dotării grădiniţelor cu aceste materiale didactice a aparţinut fostului ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, licitaţiile fiind demarate încă din 2010.

Iniţial, ministerul dorea ca în dotarea grădiniţelor să intre păpuşi cu handicap, respectiv păpuşi cu cârje, cu baston, oarbe sau cu sindrom Down.

Rolul păpuşilor în cârje ar fi fost, potrivit Ministerului Educaţiei, de a-i obişnui pe cei mici cu diversitatea şi de a-i face mai toleranţi faţă de persoanele cu handicap. În urma scandalului apărut în mass- media pe această temă, autorităţile au renunţat la ideea dotării grădiniţelor cu păpuşi de diferite rase şi cu dizabilităţi. În plus, ofertele înregistrate la licitaţiile organizate de minister cu privire la achiziţionarea de astfel de păpuşi nu au îndeplinit condiţiile din Caietul de Sarcini, precizează Jurnalul Naţional.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu