Legea taximetriei, adoptată pe articole de Camera Deputaților

• publicat la: 25 aprilie 2012
Legea taximetriei, adoptată pe articole de Camera Deputaților

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe articole  proiectul care completează Legea taximetriei şi care limitează această activitate doar pe raza localităţii care i-a eliberat transportatorului autorizaţia de taximetrie, anunță Agerpres.

Potrivit proiectului de lege, transportatorul va desfăşura activitatea de taximetrie doar pe raza localităţii care i-a eliberat autorizaţia şi poate utiliza doar conducători auto  cu atestat profesional.

Conform aceluiaşi proiect, toate autoturismele în regim  de taxi vor fi de culoare galbenă în totalitate sau cel puţin începând de la banda dublă tip şah în sus, dacă la consiliul local nu se stabileşte altă culoare. „Serviciul de transport în regim de taxi ca serviciu de utilitate publică se organizează de autorităţile administraţiei publice locale pe raza administrativ-teritorială respectivă, iar transportul în regim de taxi se realizează numai de către transportatorii autorizaţi şi numai cu autovehicule deţinute de transportator. Autorizaţia în regim de taxi se eliberează pe durată nedeterminată de autoritatea de autorizare din cadrul primăriilor unde transportatorul îşi are sediul”, mai prevede iniţiativa legislativă.

Autoturismele care fac servicii de taxi trebuie să fie dotate cu memorie electronică fiscală, o componentă a aparatului de marcat care înmagazinează pe bază de program date privind activitatea taxiului conţinute în bonul client, în condiţii de neconvertibilitate, inaccesibilitate şi securitate.

sursa evz.ro

Lasati un comentariu