Locul 2 pentru LTC la faza naţională a concursului de educaţie ecologică ”Prietenii naturii protejează Pământul!”

• publicat la: 25 aprilie 2012
Locul 2 pentru LTC la faza naţională a concursului de educaţie ecologică ”Prietenii naturii protejează Pământul!”

În perioada 19-22 aprilie 2012 a avut loc faza naţională a concursului de educaţie ecologică ”Prietenii naturii protejează Pământul!” a cărui gazdă a fost judeţul Satu Mare. Acest concurs a reunit atât reprezentanţi ai mai multor Palate şi Cluburi ale Copiilor, cât şi numeroşi reprezentanţi ai unor instituţii de învăţământ din ţară. Evenimentul a fost la cea de-a IV-a ediţie, organizat fiind de Cercul de Chimie – Ecologie din cadrul Palatului Copiilor Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Consiliul Judeţean, Şcoala “Octavian Goga” şi Grădiniţa “Draga mea”.

Deschiderea oficială a avut loc vineri, 20 aprilie 2012, la manifestare participând 80 de elevi din România. Au fost prezente echipe de elevi de la diferite Cluburi ale Copiilor din Aiud (judeţul Alba), Moreni (judeţul Dâmboviţa), Sighişoara (judeţul Mureş), Drăgăşani (judeţul Vâlcea), Victoria (judeţul Braşov), Târgu Lapuş (judeţul Maramureş), Motru (judeţul Gorj), Hălăuceşti (judeţul Iaşi), Paşcani (judeţul Iaşi), Oneşti (judeţul Bacău), dar şi echipe din cadrul Palatelor ale Copiilor din Botoşani (judeţul Botoşani), Bistriţa (judeţul Bistriţa Năsăud), Oradea (judeţul Bihor), Piatra Neamţ (judeţul Neamţ), Iaşi (judeţul Iaşi), Zalău (judeţul Sălaj), Craiova (judeţul Dolj) şi Târgu Jiu (judeţul Gorj), elevi de la Şcoala generală nr. 1 Baia Sprie (judeţul Maramureş) şi Liceul Teoretic Victoria (judeţul Braşov).

Judeţul Satu Mare a fost reprezentat de două echipaje, unul de la Palatul Copiilor Satu Mare şi altul de la clubul ecologic “Pro-Terra” Carei care activează în cadrul Liceul Teoretic.

Concursul a constat în proba teoretică, care s-a desfăşurat în timp de o oră şi a avut ca suport un curs pe tema colectării selective a deşeurilor, proba practică în care echipajele au confecţionat o lucrare la faţa locului,  proiecte de mediu, un eseu şi o expoziţie cu lucrări confecţionate în prealabil.

Echipa Liceului Teoretic, coordonată de prof. Gabriela Menţiu, a fost formată din Alexandra Coneac şi Iulia Zaharie din clasa a IX-a A si Ionuţ Sava din clasa a X-a E care au contribuit la proba teoretică şi practică. Un alt membru al echipei careiene a fost Sebastian Safta din clasa a X-a E care şi-a adus contribuţia la proba de lucrări confecţionate în prealabil.

Rezultatele nu au întârziat să apară, astfel încât echipa noastră s-a clasat pe locul II la proba teoretică şi practică.

Juriul a fost din Elisabeta Bekesy – director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi totodată preşedintele juriului, Ramona Mirişan – consilier în cadrul Agenţiei şi Mărioara Harca – profesor de biologie la Grup Şcolar “Constantin Brâncuşi” Satu Mare.

Se pare că asemenea concursuri au un succes nu doar local, ci şi naţional. Sperăm că viitoarele generaţii vor pune în aplicare educaţia ecologică de care au parte acum şi vor trata cu responsabilitate mediul înconjurător şi gestiunea deşeurilor, implicit.

Ionuţ Sava

Clubul ecologic „Pro-Terra” Carei

comentarii

de hoho la 25 aprilie 2012 - 16:20

N-ar strica sa participe
si o echipa de la primarie!

de HaHaHa la 25 aprilie 2012 - 16:52

Felicitari tuturor participantilor!
Liceul Teoretic nu intarzie sa ofere valori comunitatii careiene si sa promoveze o educatie europeana, bazata pe principii bine puse la punct!

de hihihi la 25 aprilie 2012 - 17:01

primaria participa la distrugerea a tot ce e verde numai pentru a reface apoi pe bani grei ca altfel nu ii pot justifica.nici nu se mai conteaza pentru ei ca gardul viu din jurul castelului era o mostenire de la grofii lor.banii sa le iasa!dupa ei potopu! asteptam generatia celor ce castiga asemenea concursuri!FELICITARI elevilor!

Lasati un comentariu